Orden till Durek som förutspådde mötet med Märtha Louise

Schaman Durek Verett och prinsessan Märtha Louise

När Shaman Durek och Märtha Louise träffades första gången var det ingen av dem som tvekade på att det var förutbestämt. Men enligt prinsessan hade hans mamma hunnit före – med mer än 30 år.

Märtha Louise har varit ett par med Shaman Durek sedan ett år tillbaka. Enligt hela prinsessan har hela familjen Durek förmågan att prata med andar, eller sia om framtiden på olika sätt. Det visade sig bland annat långt innan de träffades, då hans mamma förutspått att han skulle möta Norges – nästan 30 år innan det hände, säger Märtha Louise i Fördomspodden.

– Du kommer möta prinsessan av Norge en dag, bara så du vet, sade hans mamma till honom när han bara var femton år. Alla hans vänner kommer ihåg det här men inte han själv, säger prinsessan i podden.

Durek lade inte så stor vikt vid det då, men det skulle som vi alla vet visa sig stämma. Några månader in i förhållandet kunde han erinra sig vad hans mamma hade sagt, efter att vännerna påmint honom om det.

Vill inte gå in på detaljer om Durek

Det första Durek sa när han och prinsessan möttes var att det var bestämt redan innan de fötts att de skulle mötas, och resten är historia. De möttes i Los Angeles, men Märtha Louise är sparsam med detaljerna.

– Jag kommer inte gå så jättemycket in på det.

Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek gick ut med sitt förhållande under våren 2019.

Hon berättar att hon kände igen shamanen, utan att de någonsin träffats förut. Men trots att de vuxit upp under helt olika förhållanden var det mycket som var gemensamt i deras filosofier.

– Han är sjätte generationen shaman, och jag brukar säga att de är en slags översättare från det andliga till den här världen. De öppnar upp människor och visar de möjligheter de har inom sig. Det är inte en religion, utan ett sett att leva på. Allt är andligt, och inget är inte andligt. Han möter allt och alla med kärlek.

Märtha Louise genomgår en tuff tid.

Finns många likheter mellan shamanens arbete och hennes egna

Märtha Louise har haft ett spirituellt center sedan 2007 i Oslo, skrivit många böcker och talat om andlighet och har undervisat andra i att lära sig se vem man är egentligen.

– Det är faktiskt ganska likt på många sätt det han gör, bara att jag kallar det för energi och han kallar det för Spirits. Om man ser den här världen på samma sätt som vi gör kommer man fram till många samma saker. Det är det som är i grunden i allt är den här kärleken som genomsyrar allt.

– Jag har blivit mer trygg i den jag är och var andra säger om mig är inte så farligt sedan vi träffades, säger hon i Fördomspodden.

Foto: TT