Orden till Victoria – berörde med sitt engagemang

Kronprinsessan Victoria har alltid brytt sig om de allra mest utsatta – och de verkar uppskatta hennes engagemang.

Kronprinsessan Victoria är beskyddare av Stadsmissionen och hjälper regelbundet till med bland annat utdelning av mat till hemlösa i Stockholm, något som visat sig vara populärt bland organisationens “stammisar”.

Så sent som förra veckan var hon där och hjälpte till, och passade på att ta en tur på segway tillsammans med Södermalmspolisen.

Det var även polisen som under tiden kronprinsessan assisterade de övriga volontärerna i sitt arbete noterade reaktionerna från de som besökt platsen för att få sig ett mål mat. Så här löd några av de positiva tillropen:

-Fan va fin hon är. Det här är apanage det!

 

Kronprinsessan Victoria fick vara en tillfällig medlem av "Segwaygruppen" på Södermalm i Stockholm förra veckan. Hon såg ut att trivas!

Kronprinsessan Victoria fick vara en tillfällig medlem av “Segwaygruppen” på Södermalm i Stockholm förra veckan. Hon såg ut att trivas!

Det var polisen Viktor Adolphson som via sitt Twitterkonto delade med sig av upplevelsen, och skriver att även han var rörd över Victorias arbete.

Tidigare i våras uttalade sig kronprinsessan om sitt arbete med Stadsmissionen, ett uttalande som visar på en stark empati och viljan att hjälpa andra.

– Jag känner som så många andra i samhället att jag vill göra något. Det är viktigt att vi som har möjlighet försöker bidra och hjälpa till på de sätt vi kan. Vi kan tillsammans göra skillnad, sa Victoria vid sitt besök på St Paul tidigare i våras.

Vem kan bättre göra skillnad än våra svenska kungligheter? Victoria är inte den enda som engagerar sig för andra människors välbefinnande, särskilt nu under Coronakrisen. Prins Carl Philip jobbar deltid på Försvarets ledningscentral, prinsessan Sofia rycker in som vårdbiträde på Sophiahemmet och prinsessan Madeleine engagerar sig för de utsatta barn som befinner sig i en ännu mer utsatt position på grund av pandemin.
Foto: TT/Instagram