Orden till Victoria chockade alla: "Allt stannade upp"

Idag fyller Victoria 43!

Kronprinsessans firande innehöll ett oväntat inslag. Tommy Schönstedt såg till att stjäla showen totalt!

Kronprinsessan Victoria och Tommy Schönstedt hann bli riktigt bundis genom åren. Tommy, en av Expressens mest legendariska reportrar på senare tid, byggde ett nära band med kronprinsessan – och det var Tommy som avslöjade för det svenska folket att hon och prins Daniel skulle förlova sig.

Kronprinsessan Victoria – orden som chockade

Idag fyller Victoria 43!

Idag fyller Victoria 43!

Tommy sitter också på en hel del anekdoter om just Victoria. En av dessa bjöd han på under ett samtal med Svensk Dam. Den utspelar sig under en resa till Uganda, dit Victoria reste för biståndsorganisationen Sidas räkning.

– Victoria hade namnsdag, så jag frågade Elisabeth Tarras-Wahlberg om det var okej att jag uppvaktade henne. Jag fick hennes godkännande att sjunga för kronprinsessan i en trädgård som fanns där vi var, säger Tommy.

Låtvalet kom enkelt för Tommy. Han sjöng Havsörnsvalsen av Evert Taube.

– Det är mitt paradnummer. Och Victoria vred sig av skratt, säger Tommy.

“Du sjunger hellre än bra”

Tommy bjöd till och med på sin bästa örnimitation!

Tommy bjöd till och med på sin bästa örnimitation!

Historien tar inte slut där. Lite senare följde Tommy med Victoria på ett besök på ett fängelse i Kampala. De hade sällskap av flera andra tunga figurer, bland annat ministrar.

– När vi var där ringde Expressens dåvarande chef för webben. “Jag hörde talas om att du sjungit för kronprinsessan. Sjung igen för mig nu, så lägger vi ut på webben!” Så jag började sjunga. All verksamhet omkring mig stannade. Alla, ministrarna och resten, stod och blängde på mig. Sedan sa chefen: “Du får sjunga igen. Det gick inte in på bandet!”.

Men Victoria, sin vana trogen, tog saken med gott mod.

– Lite senare kom hon fram till mig och sa: “Du sjunger hellre än bra, har jag märkt.”