Orden väcker frågor – tvingas Madeleine flytta?

Prinsessan Madeleine och hennes familj stortrivs i sitt lyxhus i soliga Florida.Men ett nytt besked från deras amerikanska mäklarfirma väcker frågor.

Det var sommaren 2018 som prinsessan Madeleine och hennes familj såg till att få ett rejält miljöombyte. Man flyttade från regniga London till den strålande solen i Florida och lyxområdet Pinecrest. Där hade Madeleine och maken Chris O’Neill hyrt ett hus.

Huset rymmer en boyta på 700 kvadratmeter, och på dessa hittar man bland annat sju sovrum, sju badrum, tennisbana, vinkällare och pool.

– Vi trivs jättebra, barnen är väldigt glada i sina nya skolor och det fungerar jättebra, har Madeleine sagt till Expressen om det nya hemmet.

Frågetecken kring Madeleines hus

Madeleine har tidigare sagt att hon älskar sitt boende i Florida. Foto: SVT

Men i juli i fjol såg husdrömmen ut att spricka. Den amerikanska mäklarfirman hade satt ut huset för försäljning till ett utgångspris på ungefär 29 miljoner kronor. Tanken var att Madeleine och hennes familj kunde bo kvar i huset fram till dess att det såldes.

Huset ligger fortfarande på marknaden – men nu har mäklarfirma gjort en betydande ändring i annonsen. Där står det numera att huset återigen är tillgängligt för att hyra.

En annan pikant detalj är datumet som anges som första möjliga inflyttningsdatum för framtida hyresgäster. Det inträffar så snart som den 7 februari i år.

Så mycket ligger hyran på

Enligt annonsen måste intresserade hyresgäster vara villiga att betala en månadshyra på ungefär 188 000 kronor i månaden. Villan ligger i ett så kallat “gated community”, vilket innebär att vakter ser till att inga obehöriga släpps innanför grindarna.

Bland husets lyxiga bekvämlighetsanordningar finns även ett eget privatspa och flera så kallade “walk-in closets”. Svensk Dam har tidigare varit i besök i Florida och pratat med boende från samma område som Madeleine.

– Jag är inte ett dugg förvånad att er prinsessa har valt att bo här, det är massor av kändisar i det här området. Många politiker också, sa en kvinna som bodde i grannskapet.

Svensk Dam har sökt den ansvariga mäklarfirman för en kommentar.