Oro efter de nya bilderna på prinsessan Marie

Prinsessan Marie och prins Joachim i Paris

Hur är det ställt med prinsessan Marie? Bara tre månader efter den stora flytten till Paris är hon tillbaka hemma i Köpenhamn igen.

Prinsessan Marie är hemma i Köpenhamn igen, bara månader efter att hon och prins Joachim tog med sig barnen prins Henrik junior, 10, och prinsessan Athena, 7, och flyttade till Paris.

Frankrike är hennes gamla hemland och förväntningarna var stora, men nu står det klart att det inte riktigt har blivit som prinsessan Marie hade tänkt sig.

Prinsessan Marie

Det är inte lätt att byta hemland – för andra gången. Marie längtade efter sin franska familj, men det nya livet har sina utmaningar.

I en intervju med danska tidningen Se & Hör sa hon tidigare i höstas att hon har svårt att hitta något att göra och att hon känner sig ensam på dagarna när prins Joachim är på jobbet (en hög militär ledarskapsutbildning) och barnen är i skolan:

– Det är lite hårt. Prins Joachim arbetar väldigt, väldigt mycket.

Och så la hon till:

– Man saknar alltid något från ett land när man befinner sig i ett annat.

Men nu är prinsessan Marie tillbaka i Köpenhamn, ett faktum som har väckt en hel del uppmärksamhet.

Prinsessan Marie på galamiddag i Köpenhamn.

Prinsessan Marie i sitt rätta element.

Och det är en till synes mycket glad prinsessa som den senaste veckan har avverkat det ena kungliga uppdraget efter det andra. Hennes stora breda leende signalerar att nu är hon tillbaka där hon trivs bäst.

Prinsessan Marie lanserade sin nya kokbok ”Mad med respekt” (Gyldendal Forlag) i kampen mot matsvinnet.

En strålande Marie mötte media när hon lanserade sin nya kokbok ”Mad med respekt” (Gyldendal Forlag), 80 recept i kampen mot matsvinnet.

Men finns det fortfarande plats för två leading ladys i den danska kungafamiljen? Precis som här i Sverige har det ju skett en åtstramning och fokus ligger nu alltmer på kronprinsessan Mary och hennes familj.

Det var glada miner i Paris när Marie och Joachim träffade Mary och Frederik.

Soliga miner när Marie och Joachim träffade Mary och Frederik i Paris för precis en månad sedan.

Foto: TT.