Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oro efter kungens sjukdom! Hovet: Därför tvingades han ställa in

04 mar, 2019, 13:00 
Kungen är nästan aldrig sjuk! Så det var många som blev oroliga när han plötsligt uteblev från gårdagens uppdrag.
Annons

I går var det biskopsvigning i Uppsala, inför en fullsatt domkyrka. Meningen var att kungaparet skulle vara på plats och drottningen gjorde mycket riktigt entré i domkyrkan på utsatt tid, strax före klockan elva. Men var var kungen?

Kungens plats lyste tom när Karin Johannesson vigdes till ny biskop i Uppsala. Men drottning Silvia var på plats.
Kungens plats lyste tom när Karin Johannesson vigdes till ny biskop i Uppsala. Drottningen fick hålla ställningarna på egen hand.

– Han tvingades ställa in på grund av sjukdom, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Han har ju varit förkyld i flera veckor, vilket nog inte har undgått någon.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Redan under Åre-VM i början av februari stod ju kungen och hostade på vip-läktaren och för säkerhets skull hade  han satt på sig ett ett värmande ceriserosa halsskydd, en så kallad buff. Nu, tre veckor senare, håller hostan fortfarande i sig, så kungen behövde tid att återhämta sig förklarar Margareta Thorgren.

Annons

– Vi har ju en resa till Bryssel under tisdagen, så utifrån det fick han ställa in för att kurera sig.

Kungen och drottning Silvia
I morgon bitti åker kungaparet till Bryssel som planerat.

”I dag är kungen tillbaka på jobbet”

– Men i dag är han här på möte på Kungliga slottet och tidigt i morgon bitti flyger kungaparet till Bryssel, fortsätter informationschefen att berätta.

– Det är ett stort och viktigt besök. Kungaparet ska få en djupare inblick i EU-arbetet och det är ambassadör Lars Danielsson som är värd. Kungen och drottningen ska besöka olika representanter i EU, bland annat Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström.

Att kungen ställer in på grund av sjukdom hör verkligen inte till vanligheterna. Men det besvärliga diskbråcket som han drabbades av hösten 2016 och som gav honom värk i axeln rådde han inte på och då tvingades hovet justera hans program så att han på läkarnas inrådan skulle kunna vila en vecka.

Läs mer:

Foto: TT.

Annons