Oro för Elizabeth – flyr i panik med prins Philip

Oro för Elizabeth – flyr i panik med prins Philip
Elizabeth och prins Philip återförenas på Sandringham. Drottningen flyr Balmoral tre veckor tidigare än planerat.
Annons

Under coronavåren har många par spenderat mycket tid tillsammans, inte minst de seniora kungligheterna. Det här gäller dock inte drottning Elizabeth och prins Philip.

De senaste månaderna har de levt mer separata än någonsin. Men nu när drottningen inte kan återgå till sina kungliga uppgifter, eftersom viruset fortsätter att sprida sig i Storbritannien, har de bestämt sig för att förlänga tiden i karantän – tillsammans.

Annons

Drottningen lämnar sommarslottet Balmoral, för att åka till Sandringham tre veckor tidigare än planerat. Till en början väckte hennes flykt stor oro. Är allt okej med Hennes Majestät?, var det många som frågade sig.

Annons

Enligt det kungliga schemat skulle drottningen stanna kvar på Balmoral till i början av oktober.

Flyr sommarresidenset

Sandringham slott ligger i grevskapet Norfolk och är drottningens vinterbostad där hon bosätter sig mellan november och februari.

Drottningen har följt strikta regler under pandemin. Många är oroade över att drottningen aldrig kommer att återuppta sitt arbete, till hundra procent, igen.

– Det skulle vara alldeles för riskabelt för drottningen att börja träffa människor regelbundet. Hur ska hon kunna genomföra representantmöten, träffa ambassadörer, följa med på rundvandringar och besöka platser utan att träffa människor på nära håll, sa hovexperten Andrew Morton nyligen till The Sun.

Orsaken till flykten till Sandringham

Sedan prins Philip pensionerade sig från offentliga uppdrag har Philip, föredragit att bo i Norfolk pågrund av modern bekvämligheter. Och man har gjort flera renoveringar för att Philip ska trivas med sin nya permanentbostad.

Annons

Buckingham Palace bekräftade för några dagar sedan att:

– Hennes majestät har för avsikt att återvända till Windsor Castle i oktober

Ja, frågorna är många men förhoppningsvis kommer vi att få ses drottning Elizabeth i kunglig tjänst inom en snar framtid.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Oro för Elizabeth – flyr i panik med prins Philip”

 1. ananas skriver: 10 september, 2020

  Flyr???


 2. Birthe Vejrum skriver: 10 september, 2020

  de engelske medier taler/skriver ikke om nogen flugt, sommeropholdet på Balmoral er bare slut for i år. De gæster, der kunne komme i Coronaens skygge har været der. Og alle de lokale aktiviteter de plejer at overvære, er alle aflyst p.gr.a. Coronaen. Det samme er alle jagterne på Balmoral, så de tager et kortere ophold på vinteridyllen Sandringham, som kan have det praktiske formål, at Prins Philip henter sin vintergarderobe!
  De er retur på Windsor først i oktober, hvorefter Dronning Elizabeth vil genoptage en del af sine repræsentative opgaver på Buckingham Palace.


 3. Bror skriver: 10 september, 2020

  Flytt har brittiska regenter gjort i århundraden.
  Återfunnen behöver den nuvarande inte riskera att hamna på schavotten.


  1. Ulla Lundell skriver: 10 september, 2020

   Detta åldriga par behöver bara sätta sig i en bil så blir de körda dit de ska.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar