Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oro för talmannen Andreas Norlén efter festbilderna inifrån slottet

30 nov, 2022, 09:00 
Andreas Norlén missade riksdagssupén på Kungliga slottet

Därför saknades talman Andreas Norlén under riksdagssupén på Kungliga slottet.

Annons
Kungafamiljens glammiga galakväll på slottet – Sofia stråladeBrand logo
Kungafamiljens glammiga galakväll på slottet – Sofia strålade

Kungliga slottet kryllade av välklädda kungligheter och politiker. Den traditionella riksdagssupén bjöd på storslagen modesuccé och överallt möttes ögat av glitter och glamour.

Drottning Silvia glänste i en mörkblå klänning, kronprinsessan Victoria var elegant i sin långklänning och prinsessan Sofia var strålande vacker i sin gröna sammetsdröm.

Riksdagssupén inleddes med ett divertissement i Rikssalen och följdes sedan upp med en middag i slottets festvåning, där ett stort antal paradrum var uppdukade.

Annons
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia hälsar på riksdagsledamöter i samband med riksdagssupén på Stockholms slott på tisdagskvällen.

Oron efter bilderna: ”Var är talmannen?”

Vid kung Carl Gustafs sida satt andre vice talman Julia Kronlid och statsrådet Ebba Busch. Drottning Silvia hade i sin tur förste vice talman Kenneth G Forslund och statsminister Ulf Kristersson till bordet

Men någon som inte syntes till under den festliga kvällen var talman Andreas Norlén. På Kungahusets Instagram var det många som undrade vad som orsakat hans frånvaro.

”Var är talmannen?”, skrev en person.

”Drottningen hade roligt bordssällskap. Men var inte talmannen med?”, skriver en annan.

Annons

Därför saknades Andreas Norlén

Andreas Norlén har för vana att synas när det vankas kungliga sammanhang och festligheter. Så sent som i september hälsade han kungen och drottningen välkomna i samband med det traditionella riksmötets öppnande i Storkyrkan i centrala Stockholm.

Men det finns en förklaring till att Andreas Norlén inte medverkade under riksdagssupén. Enligt hans pressekreterare Pernilla Eldblom var det hälsan som satte stopp den här gången.

Annons

– Han var förkyld helt enkelt, säger hon till Svensk Damtidning.

Andreas Norlén
Talman Andreas Norlén var sjuk och tvingades ställa in riksdagssupén på Kungliga slottet.

Foto: TT/Instagram

Annons