Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Oroande beskedet: Drottning Elizabeth tvingas bort – har aldrig hänt förut

Oroande beskedet: Drottning Elizabeth tvingas bort – har aldrig hänt förut

Foto: TTS

Nu bekräftas nya uppgifter om drottningen.

Silvas flotta festlook • Familjens privata bild på Gabriel • Victorias chockerande prislapp – 3 kungliga snackisar från vecka 35!
1:00

Efter reklamen: Silvas flotta festlook • Familjens privata bild på Gabriel • Victorias chockerande prislapp – 3 kungliga snackisar från vecka 35!

(1:00)

Slå på ljud

Storbritanniens älskade drottning Elizabeth är en riktig kämpe. Trots sina 96 år på jorden, och en rad olika utmaningar står hon plikttrogen och redo att fullfölja sitt kungliga uppdrag.

Men att åldern gör sig påmind är ingenting som går att förneka. Nu kommer nya uppgifter som pekar på att drottningen blir allt tröttare.

Får hjälp i hemmet

Trots omskakande dödsfall, kungliga skandaler och hälsoproblem tycks Elizabeth aldrig svika sin plikt. Men under den senaste tiden har monarken som i år firade 70 år på tronen tacklats med hälsobekymmer som tvingat henne att avstå från åtaganden.

Det var till exempel under sin storslagna jubileumsvecka i början av juni som krafterna inte riktigt räckte till. Elizabeth var tvungen att ställa in sin närvaro på fredagens gudstjänst i St Pauls katedral, rapporterade Sky News och hänvisar till ett uttalande från Buckingham Palace.

– Drottningen njöt av dagens födelsedagsparad men upplevde vissa besvär, säger en talesperson.

Dessutom finns det uppgifter om att Elizabeth har hjälpmedel i hemmet, för att orka med. Det rapporterar Daily Mail. I drottningens sommarresidens Balmoral, där hon just nu befinner sig, har hon bland annat en elektrisk golfbil för att slippa promenera överallt samt en ortopedisk säng.

Drottning Elizabeth

Elizabeth i golfbil tidigare i år, ett praktiskt hjälpmedel.

2022 Pool / i-Images

Bryter traditionen

Nu har det alltså hänt igen, och det är kanske extra häpnadsväckande eftersom det enligt uppgifter ska vara drottningens favoritevenemang hon tvingas avstå från, skriver Daily Mail.

Inte alls långt ifrån drottningens sommarresidens hålls traditionsenligt Highland Games, som är en viktigt skotts idrottstradition. Under hennes 70 år på tronen har hon aldrig missat denna höjdpunkt, som pågår över helgen.

Daily Mails kungliga källor menar att orsaken är drottningens hälsa och att det är det som gör att traditionen tråkigt nog kommer brytas. Svårigheterna ligger dels i att få henne till idrottsevenemanget, och att hon måste sitta offentlighet länge för att titta på dem.

Prins Charles och drottning Elizabeth

Elizabeth gillar att dyka upp på Highland Games, här 2018 tillsammans med prins Charles. I år fick han klara sig utan henne.

Tim Rooke/REX

Foto: TT