Oron för drottning Silvia på slottet – efter dystra beskedet

drottning silvias brev till alla sveriges äldre
Drottning Silvia oroar sig för barnen. Som i sin tur är bekymrade för sin mammas situation. Ja, coronakrisen är inte lätt för någon.
Annons

 

Men hur länge ska detta pågå? Och tänk om någon som står mig nära drabbas? Det är frågor som vi alla ställer oss just nu. Just osäkerheten och detta med att inte veta, att inte se något slut på krisen, är extra tungt – och något som i allra högsta grad har drabbat drottning Silvia, denna stenhårt arbetande 76-åring som har så många brännande viktiga frågor på sin agenda. Uppdrag som inte kan vänta.

Annons

Som frågan om hur man ska minska coronasmittan på våra demens- och äldreboenden. Och frågan vad som görs för att skydda barnen, något som drottningen tog upp när hon häromdagen hade videokonferens med Sveriges barnrättsorganisationer:

Annons

– I spåren av covid-19-pandemin ökar barnens utsatthet. Jag hoppas att dagens möte ska ge oss en gemensam bild av vad som görs för att stödja och skydda dessa barn.

Drottning Silvia har videomöte med Socialstyrelsen.
Drottning Silvia, ensam framför datorn i mötesrummet på Stenhammar. I andra ändan Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell.

Men allt måste göras på distans, för drottningen sitter hon där hon sitter: Fast i sin självisolering på slottet Stenhammar utanför Flen. Och där ser hon ut att bli kvar – i värsta fall hela 2020, för de senaste beskeden är dystra. Risken finns att alla 70-plussarna kan bli tvungna att hålla sig borta från sociala kontakter under resten av detta år.

Drottning Silvia har videomöte
En bild från drottning Silvias virtuella konferens med Sveriges barnrättsorganisationer. Drottningen ville få en samlad bild av vilka insatser som görs för att möta barnens behov under pandemin.
Annons

Just sociala kontakter är ju annars drottning Silvias absolut bästa gren. Ingen slår henne i det personliga mötet! Hon lyckas alltid fånga in alla som hon har omkring sig och hon får verkligen var och en att känna sig sedd. Men detta är verkligen inte lika lätt att förmedla via en datorskärm.

Barnens oro för drottning Silvia

Och samma sak gäller förstås när drottningen ska träffa barnbarnen: det blir över datorn, och det är en erfarenhet som ni säkert är många som delar. När det gäller drottningen så är hon både lite hönsmamma och hönsfarmor respektive -mormor, hon vill helst ha koll på sin flock hela tiden och veta att alla mår bra. Och vice versa.

Kungafamiljen med barn och barnbarn firar påsk.
Ett av kungafamiljens videomöten.
Annons

Precis som många andra lever drottning Silvia dessutom med oron för sina äldre familjemedlemmar och vänner, en oro som har blivit högst reell efter att flera i hennes krets har gått bort i Covid-19.

Erik Belfrage med hustrun Anna.
Erik Belfrage, en av kungaparets vänner som har gått bort i Covid-19. Här på bild med sin hustru Anna.

Foto: TT, Julia Hetta/Kungl. Hovstaterna, Instagram.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Oron för drottning Silvia på slottet – efter dystra beskedet”

 1. Kristina skriver: 30 april, 2020

  Hur mår Silvia? Hon ser väldigt trött ut, eller är bilden tagen tidigt på morgonen.


  1. Desirée skriver: 30 april, 2020

   Hon är 76 år, har solat ganska mycket under sitt liv, vid/på Medelhavet, i Thailand mm, då ser man ut så. Och hon är allvarlig på bilden, oftast ser vi ju henne leende och då blir ju ansiktsuttrycket ett annat. Man ser ju skillnaden om man jämför med Drottning Elisabeth som ju har tillbringat alla somrar på Balmoral och nog inte varit intresserad av solning.


 2. Ingrid skriver: 30 april, 2020

  Hon behöver stöttning.


 3. Fundering skriver: 30 april, 2020

  Nog märks det att Silvia behöver vila Varför visar de inte Birgitta, som bor hos dem? Det låtsas att det bara är kungaparet som är på Stenhammar. Varför så falskt. Berätta öppet vilka de har fått dit som gäster och sällskap.


 4. Katta skriver: 30 april, 2020

  Det kan vara att det saknas det rosa filtret på linsen eller ngn som lägger fullständig makeup. Tycker att hon ser ut som en dam på 76 år.


 5. charlotte skriver: 30 april, 2020

  Drottningen mår nog bra men isoleringen för de äldre är jobbig för alla.


 6. Angelika skriver: 1 maj, 2020

  Vad är det för fel på lugna Drottningholm, jag förstår inte det


 7. Fundering skriver: 2 maj, 2020

  På Drottningholm bor kanske andra utländska äldre släktingar.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar