Oron för Elizabeth efter nyheten om att Charles är smittad – då träffades de senast

Prins Charles har smittats av coronaviruset. Nu oroar sig många för hans mamma, drottning Elizabeth.

Här är beskedet som skakar om hela Storbritannien. Prins Charles, drottning Elizabeths son och arvingen till den brittiska tronen, har testat positivt för coronaviruset.

“Han har visat prov på milda symptom men är annars vid god hälsa och har arbetat hemifrån de senaste dagarna, precis som vanligt”, står det i ett uttalande från det brittiska kungahuset.

Coronaviruset: Prins Charles har testat positivt

Att höra att Charles är i gott skick, trots omständigheterna, är såklart en lättnad. Men tankarna går också till hans föräldrar: drottningen och prins Philip. De är 93 respektive 98 år gamla och tillhör virusets riskgrupp.

Här är senaste gången Charles och Elizabeth syntes tillsammans.

Här är senaste gången Charles och Elizabeth syntes tillsammans.

Nu skriver Daily Mail att hovet vidtagit alla möjliga skyddsåtgärder för att skydda regenten. Enligt tidningen hålls Elizabeth i en skyddskarantän på slottet Windsor och omges av en kraftigt avskalad personalskara. Den ende hon träffar utöver dessa åtta personer är maken Philip.

– Inga risker får tas med tanke på drottningens och Philips ålder, säger en källa till Daily Mail.

– Drottningen tas hand om av sina närmaste medarbetare, medan några stallarbetare tar hand om hästarna.

Oro för drottning Elizabeth

I personalskaran ingår två av drottningens två favoriter: Paul Whybrew och Angela Kelly.

– Drottningen har ett fantastiskt gäng runt sig. Hon vill inte skrämma folket genom att försvinna, men hon gör det som är bäst för sig själv, familjen och undersåtarna, säger Anna Hemming, före detta hovläkare.

“En stor oro”

Före resan till Windsor skickade drottningen ut ett lugnande besked till sin befolkning. Hon skulle vidta alla rekommendera försiktighetsåtgärder – samtidigt som hennes tankar skulle finnas hos det brittiska folket.

– När jag och Philip anländer till Windsor, så är vi medvetna om att många personer och familjer i Storbritannien, och i hela världen, går in i en tid med stor oro och osäkerhet. Vi har alla fått höra att vi ska ändra på våra normala rutiner och beteendemönster, för samhällets bästa, och, framför allt, för att skydda de mest sårbara bland oss, sa Elizabeth i uttalandet.

– Många av oss måste hitta nya sätt för att hålla kontakt med varandra, och se till att våra nära och kära mår bra. Jag är säker på att vi kommer att klara av det. Ni kan vara säkra på att min familj och jag står redo att göra vår plikt.

Då träffades prins Charles och drottning Elizabeth senast

Den senaste bilden på drottningen och prins Charles tillsammans dateras till 6 mars. Då firade de högtidligheten Commonwealth Day med resten av den brittiska kungafamiljen.

Men enligt det brittiska kungahuset har de träffats minst en gång till efter detta.

“Drottning mår fortfarande bra. Drottningen träffade senast prinsen av Wales som hastigast på morgonen den 12 mars och följer alla rekommendationer för sin hälsa”, skriver man i ett uttalande.

 

LÄS OCKSÅ: Anställd på Buckingham Palace smittad