Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oron för Elizabeth – flygs iväg med helikopter

05 aug, 2020, 16:00 
AvEmma Sanderberg
Drottning Elizabeth – krutgummornas krutgumma.
Det vore katastrof om drottning Elizabeth drabbades av coronaviruset, därför krävs det extra åtgärder för att skydda henne från att smittas.
Annons
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sortiBrand logo
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti

Drottning Elizabeth, 94, och prins Philip, 99, har suttit isolerade på Windsor Castle ända sedan mars på grund av coronaviruset. Båda två befinner sig i riskgruppen i och med deras höga ålder, och det krävs stor försiktighet så de inte blir smittade.

Varje sommar så länge man kan minnas har Elizabeth och Philip rest till sitt älskade Balmoral i Skottland för att vila ut. Det sägs att Balmoral är drottning Elizabeths favoritplats. Där kan hon grilla, gå promenader, rida ut på sina älskade hästar och bara vara. Det var länge osäkert om paret kunde åka på sin traditionsenliga semestern på grund av riskerna med corona.

Balmoral
Balmoral i Skottland.

Elizabeth och Philip reser till Balmoral

Men nu är det bestämt. I slutet av denna veckan reser de iväg! Både Elizabeth och Philip ska må bra och de få personer som fortfarande arbetar kring paret har strikta hygienrestriktioner för att inte råka dra in någon smitta. Personalen på Balmoral har satts i en två veckor lång karantän för att de ska vara redo när Elizabeth och Philip anländer. Personalen får till exempel inte besöka varken affärer eller lokala pubar medan de arbetar på Balmoral.

Enligt källor till Express kommer Elizabeth och Philip resa till Balmoral med helikopter och kommer förmodligen stanna i Skottland i runt 12 veckor så länge inte något händer som gör att de behöver återvända till Buckingham Palace.

5 saker som drottning Elizabeth hatar!Brand logo
5 saker som drottning Elizabeth hatar!
Annons