Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oron för Elizabeth – medlem i kungafamiljen isoleras

30 okt, 2020, 15:01 
elizabeth
Det råder stor oro i det brittiska kungahuset efter att en i kungafamiljen tvingats isoleras för coronaviruset.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?

Coronaviruset har återigen kopplat sitt grepp om länder runt om i Europa och i Storibrittannien har det lett till en kunglig isolering. Sophie, hertiginnan av Wessex och gift med prins Edward, var tidigare under månaden i kontakt med en person som senare testade positivt för corona.

Direkt efter beskedet påbörjade Sophie en två veckor lång självisolering av den händelse att hon själv blivit smittad av viruset. Hon hade inga egna symptom men ville ändå ta sitt ansvar för att hindra smittspridningen, ett riktigt föredöme för alla de människor som kämpar och gör sitt yttersta för att hjälpa till att hålla viruset på avstånd.

Sophie av Wessex har tvingats isolera sig efter att ha varit i kontakt med en person med konstaterad corona.

Restriktioner från regeringen – oron för Elizabeth

Den brittiska regeringen har utfärdat rekommendationer om att alla som haft kontakt med en person som konstaterats ha corona ska isolera sig i 14 dagar, vilket är virusets inkubationstid med ett par dagars marginal.

Annons

Det innebär att Sophie inte kan ta emot några besök under tiden för isoleringen, och hon rekommenderas ha så lite kontakt som möjligt med sin familj, maken prins Edward och barnen Louise och James som hon bor tillsammans med på det kungliga residenset Bagshot Park utanför staden Windsor.

De övriga familjemedlemmarna i hushållet behöver däremot inte isolera sig bara för att Sophie gör det, så länge de håller avstånd till varandra och inte kommer i närkontakt. Det gäller så länge heriginnan inte har några symptom, vilket hon inte har än.

prins charles
Prins Charles drabbades själv av corona i våras, då var det av högsta vikt att han inte fik träffa drottning Elizabeth.

Tidigare i våras testade prins Charles positivt för corona, och han isolerade sig tills sjukdomen var över. Men efter bara någon vecka i karantän där han upplevde milda sjukdomssymptom kunde kronprinsen friskförklaras.

– Prinsen av Wales har haft samtal med sina läkare, och nu har han fått lämna sin karantän, sa en talesperson för det brittiska kungahuset till BBC vid tillfället.

Annons