Oron för kung Harald – trotsar coronalarmet

Kung Harald och drottning Sonja.
Vår egen kung överväger att ställa in resor på grund av coronaläget. Men 83-årige kung Harald trotsar oron – i går reste han och drottning Sonja till Jordanien.
Annons

Vid det svenska hovet sitter man just nu i överläggningar och planerar de eventuella förändringar som kan bli aktuella på grund av coronaläget. Hovets informationschef Margareta Thorgren förklarade i går att man är osäker på om icke offentliggjorda resor, som både inkluderar statsbesök och officiella besök, kommer att kunna genomföras.

Annons
Kungen och drottning Silvia: oron över corona.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har ställt in veckans kungamiddag – och tvekar inför resorna.

Och det är i det scenariot man nu ska se kung Haralds och drottning Sonjas tre dagar långa statsbesök i Jordanien. 83-årige kung Harald, som har en tuff sjukdomstid bakom sig, trotsade corona-oron och reste i går som planerat till Jordanien tillsammans med drottning Sonja, 82.

Annons
Kung Harald och kung Abdullah inspekterar hedersvakten i palatset i Amman.
Kung Harald och kung Abdullah inspekterar hedersvakten i Al Husseiniya-palatset.

Samtidigt som de togs emot av kung Abdullah och drottning Rania vid den officiella välkomstceremonin i Al Husseiniya-palatset kom också beskedet om Jordaniens första fall av coronavirus. Personer som misstänks ha blivit smittade har satts i karantän, meddelar svenska Utrikesdepartementet.

Harald och Sonja på statsbesök hos kung Abdullah och drottning Rania – samtidigt som Jordanien nu har fått sina första coronafall.
Harald och Sonja på statsbesök hos kung Abdullah och drottning Rania – samtidigt som Jordanien nu har fått sina första coronafall.
Annons

Kung Harald och drottning Sonja: Corona-oron

Så det är inte utan att man oroar sig lite för kung Harald, 83. Veckan före jul låg han dessutom på Rikshospitalet i Oslo efter att ha drabbats av en virusinfektion, och han hade precis återhämtat sig när familjen fick chockbeskedet om Ari Behns död och han blev akut inlagd igen. Norska hovet lämnade inte någon närmare information om orsaken till kungens sjukdom, mer än att han hade drabbats av svår yrsel.

Kung Harald och drottning Sonja med sina värdar kung Abdullah och drottning Rania.
Redo för banketten i Al Husseiniya-palatset.

Annons

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Oron för kung Harald – trotsar coronalarmet”

 1. Grethe skriver: 4 mars, 2020

  Ingen oro i Norge. Jordan har ikke et eneste tilfelle av Corona smitte. De har også stengt grensen fra tilreisende fra smitteland. Vi er vant til at vår Konge er pliktoppfyllende og gjennomfører sin jobb. Hadde det vært høy risiko hadde UD og Kongehuset tatt konsekvenser av det. Når de ikke har gjort det så tar vi alt med ro, så oroen kommer som vanlig fra andre 😉


 2. undrende skriver: 4 mars, 2020

  Dronningen var feiende flott i sin lange hvite kjole under Galamiddagen !


 3. josefin skriver: 4 mars, 2020

  Bra jobbat Norge.
  Är det inte lite konstigt att det sv hovet talar om inte publicerade statsbesök – vid andra tillfällen har de pàstàtt att förberedelserna börjar mànga mànader – till ett àr i förväg. Eftersom besöken inte är publicerade sà har de väl knappast börjat förberedas sà är de inte tänkta förrän i slutet pà aret. K-familjen planerar för làng o skön “egen tid” verkar det som.


 4. charlotte skriver: 12 mars, 2020

  Även om denna bilden inte är helt ny tycker jag att Kung Harald ser frisk och stark ut trots sina nyliga sjukhusvistelser. Nu på äldre dar är han mycket lik sin far Kung Olav. Drottning Sonja är likt Drottning Silvia evigt unga.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar