Oron för prinsessan Marie i Paris

Oron för prinsessan Marie i Paris
Hur trivs prinsessan Marie med sitt nya liv i Frankrike? Det är en fråga man ställer sig i Danmark.
Annons

Prins Joachims drömmar förde honom till Paris. Med sig tog han förstås hustrun prinsessan Marie och barnen Henrik och Athena.

Marie om livet i Paris

Marie och Joachim
Marie och Joachim flyttade till Frankrike tidigare i år.
Annons

För Marie har det varit en tuff omställning – trots att hon som bekant kommer från just Frankrike. I en intervju med danska Se og hör erkände prinsessan att hon haft svår att vänja sig vid sitt nya liv. Hon saknar till exempel sina vänner i Danmark.

Annons

– Det är lite hårt. Prins Joachim arbetar väldigt, väldigt mycket, sa Marie då.

– Man saknar alltid något från ett land när man befinner sig i ett annat.

“En ny fas”

Danska Se og hör har tidigare skrivit att Joachims val att flytta till Frankrike kom som resultat av en maktkamp inom den danska kungafamiljen. Men enligt Marie handlar det främst om att Joachim ska få en chans att satsa på sin stora passion: det militära och studier på ansedda École Militaire.

– Flytten kommer att vara en viktig ny fas i livet, och det är jag mycket glad över. Det är samtidigt en fantastisk möjlighet för min man, som får uppleva ett nytt sätt att leva, och för hans militärkarriär, har Marie sagt tidigare.

Annons

“Hon vill inte ha det så”

Jacob Heinsel Jensen är reporter på Se og hör och har själv intervjuat prinsessan Marie. Han har fått intrycket av att Marie är en aktiv kvinna som avskyr att sitta på latsidan.

– Hon vill inte ha det som hon har det nu i Paris i det långa loppet. Hon vill jobba. Hon letar hela tiden efter saker att göra. Det såg man när de bodde i Danmark, att hon gillade att ta många uppdrag, säger Jacob.

– När jag frågade henne: “Vad ska du göra nu när du bor i Paris?”, svarade hon: “Det är en bra fråga”.

Jacob och alla andra danska reportrar med kungafokus ser med spänning på framtiden.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Oron för prinsessan Marie i Paris”

  1. Ulla Lundell skriver: 1 februari, 2020

    När prinsessan Marie och prins Joachim kommer tillbaka till Danmark efter hans studier i Paris är klara så borde det ju finns uppgifter till dem också kronprinsparet och drottning Margrethe kan ju inte ta hand om alla uppdrag och annat ensamma.

    Ulla


  2. Birthe Vejrum skriver: 3 februari, 2020

    De har deres protektioner og deres job, som for Prins Joachims vedkommende er i militæret og for Prinsesse Marie ved Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder.
    Og så vil vi naturligvis se dem genoptage deres repræsentative forpligtelser som f.eks. at nærvære ved Folketingets den første tirsdag i oktober. 🙂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar