Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oron för norska prinsessan Ingrid Alexandra – efter blodiga incidenten

11 maj, 2024, 07:00 
I Norge oroar sig man för prinsessan Ingrid Alexandra efter en blodig rapport från militärlägret Skjold.
Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra är den första kvinnan som är född med arvsrätt till den norska tronen. Det är svårt att föreställa sig eftersom hon bara är 20 år gammal, men en dag kommer hon att bli den första regerande drottningen i Norge på 600 år.

Ingrid Alexandras oväntade ord om EstelleBrand logo
Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle

Och hon förbereds på bästa sätt. Just nu tjänstgör Ingrid Alexandra inom det militära, i Brigad Nord i Indre Troms.

Blodiga incidenter på Ingrid Alexandras läger

Prinsessan Ingrid Alexandra
TT

Men nu har det norska folket mötts av väldigt oroväckande nyheter från Ingrid Alexandras läger, Skjold. Norska Dagbladet rapporterar att militärbasen har sett en fullständigt barrock ökning av ett specifikt sjukdomstillstånd sedan Ingrid Alexandra anslöt.

Annons

Antalet fall av näsblod ha gått upp med hela 4000 procent. Det här sammanfaller på ett spöklikt sätt med att Ingrid Alexandra tog sina första steg på anläggningen.

En mer grundlig undersökning håller på att genomföras för att förklara den plötsliga ökningen. Man kommer dock att få vänta på svar till sommaren 2024.

Läkaren: "Vanligt orsakerna är trauman"

Dagbladet har pratat med läkaren Harald Dobloug om saken. Han är inte insatt i det här specifika fallet, men bidrar ändå med sina generella tankar. Han berättar att slemhinnorna inne i vår näsor är väldigt känsliga.

– Därför har näsan lätt för att börja blöda, och de vanligaste orsakerna är trauman och att man pillar sig i näsan. I andra fall kan näsblod bero på sjukdom, mediciner eller eksem, säger Harald till Dagbladet.

– De flesta människorna upplever näsblod en eller flera gånger i livet, och näsblod är i sig självt i stort helt ofarligt. Samtidigt kan näsblod vara ett resultat av skador eller underliggande sjukdomar, som kan vara farliga.

Dagbladet nämner att det än så länge inte är klarlagt om Ingrid Alexandra är en av rekryterna som drabbats av näsblod.

Annons