Oron för prins Daniel och kronprinsessan Victoria: "Lever som i ett fängelse"

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har det tufft hemma i Haga slott.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har skött sig exemplariskt under coronasmittan. De har skett majoriteten av sina representationsuppdrag digitalt och inte åkt på några utskällda resor till Sälen.

Men i vårt grannland Norge tittar man på kronprinsessparet med oroliga ögon. I det nya numret av norska Se og hör, som släpps i butikerna idag, kan man läsa att Victoria och Daniel "lever som i fängelse".

Stora oron för kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Det är inte lätt för prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

Här är ett utdrag ur artikeln.

"Väggarna drar sig närmare om den svenska kronprinsessfamiljen. Som en husarrest. Det börjar bli många månader sedan kronprinsessan Victoria (43) vågade röra sig utanför dörrarna på Haga slott. Högst ofrivilligt har hon hållit sig inomhus tillsammans med sin käre prins Daniel (47) och parets två charmtroll – prinsessan Estelle (9) och prins Oscar (4). Det är nästan fem månader sedan Victoria och Daniel senaste var ute i offentligheten. Nu har de valt att leva som i ett 'fängelse', nästan som att de har husarrest", skriver norska Se og hör.

Men Victoria och Daniel kommer inte att låta sig knäckas. Istället står de starka – så att de kan fungera som förebilder för oss andra.

"Vi är i det här tillsammans"

Som Victoria sa i ett tal som sändes i SVT i april:

– Sverige och alla vi som bor här är i en situation vi aldrig varit i tidigare. Läget är allvarligt. Det är besvärligt. Men det är inte hopplöst. Vi kommer ta oss ur det här även fast priset för väldigt många är oerhört högt i form av mänskliga förluster, förlorade arbeten eller livsverk, sa Victoria.

– I denna svåra tid är ni många som kliver fram med hjärtat och omtanke. Jag tänker på alla inom våden och omsorgen och alla ni som på olika sätt bidrar till att vi tar oss igenom krisen. Jag vill tacka var och en av er.

– Låt oss ta hand om varandra. Vi är i det här tillsammans och vi ska ta oss igenom det tillsammans.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott