Oron för prins Joachim – har inte synts till

prinsessan marie prins joachim

Joachim uppges må efter omständigheterna bra.

TT
Det är nu väldigt lång tid sedan vi fick se prins Joachim – därför väljer han att inte synas.

I det danska kungahuset har man anpassat sig väl till den nya verkligheten där corona påverkar allt i både vardagen och arbetet, och de fortsätter representera som aldrig förr. Mest av allt ser vi kronprins Frederik med kronprinsessan Mary vid sin sida, men de gör också en hel del uppdrag på helt egen hand.

Även drottning Margrethe jobbar så ofta hon bara kan och i de fall det är möjligt att göra det på ett tillräckligt säkert sätt. Senast i helgen var drottningen i Aalborg och översåg finalen av sångtävlingen The Lauritz Melchior International Singing Competition, där unga sångare tävlar om vem som bäst sjunger Wagner.

Prins Joachim bara ett par veckor efter operationen tillsammans med sin bror kronprins Frederik.

Men någon vi inte sett på länge är prins Joachim. Han drabbades i somras av en stroke under semestern i Frankrike med familjen. Han fick föras akut till sjukhus där han opererades, men lyckligtvis klarade han sig utan allvarliga men.

Prins Joachim tillbaka på jobbet – men syns inte

Många blev förvånade när han bara veckor efter sjukdomen var tillbaka på jobbet. I september började han på en helt ny roll, och det danska kungahuset lade ut en hälsning från prinsen på Instagram.

– Jag har börjat acklimatisera mig på mitt nya jobb som försvarsattaché här på mitt kontor på den danska ambassaden i Paris. Jag känner mig redo för den här rollen efter att i juni ha blivit klar med ett krävande studieår på Centres des Hautes Etudes Militaires. Nu väntar massvis med spännande uppgifter för Försvaret och för Danmark, säger Joachim i ett uttalande.

Joachim blev därefter formellt utsedd till brigadgeneral av danska ambassadören i Frankrike, Michael Starbæk Christensen, men efter det har det varit tyst.

Det danska kungahuset är fullt med flitiga medlemmar och de publicerar nästan dagligen nya inlägg på Instagram, men sedan befordringen den 22 september har vi inte sett något mer av Joachim där. Faktum är att de har lagt ut mer än 50 inlägg de sex senaste veckorna, och Joachim är inte med på ett enda. Hans fru prinsessan Marie har dykt upp vid ett fåtal tillfällen, men sedan ett par veckor tillbaka har även hon saknats i flödet.

Vi får hoppas att allt är som det ska och att Joachim trivs på sitt nya jobb!