Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Oron för prinsessan Christina väcker uppmärksamhet – bilderna talar sitt tydliga språk

02 feb, 2024, 20:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Många uttryckte oro efter bilden på prinsessan Christina.
Annons

Det kan inte räknas som något annat än succé när det franska presidentparet Emmanuel och Brigitte Macron var på besök i Sverige och bjöds in till galamiddag på slottet.

GLAMEXTRA: Kungafamiljens stora galaparty – med franska presidentparet!Brand logo
GLAMEXTRA: Kungafamiljens stora galaparty – med franska presidentparet!

Gästerna på uppmärksammade galamiddagen

På plats var många kända ansikten – däribland statsminister Ulf Kristersson och självklart kungaparet, kronprinsessan Victoria och flera andra ur kungafamiljen.

En av de som väckte stor uppmärksamhet var ingen mindre än kungens egen syster – prinsessan Christina.

Den 80-åriga prinsessan är sällan blyg inför pressen, och har under åren vant poserat framför kamerorna vid diverse offentliga tillställningar.

Prinsessan Christina lyste med sin frånvaro

Men under onsdagskvällens galamiddag var det flera som reagerade på en sak – Christina lyste med sin frånvaro när resterande kungliga familjemedlemmar stod modell för mediernas blixtar.

Annons

Ja, det var ordentligt sparsmakat med bilder på prinsessan undet kvällens festiviteter. Hon syns bara till på en bild – i skymundan bakom en växt några stolar bort från den franska presidenten och drottning Silvia.

Oron för prinsessan i sociala medier

Flera personer tog sig till sociala medier för att uttrycka oro för prinsessan, då hon är känd för sin relation till kamerorna.

”Vad är det som har hänt? Hon och maken brukar ju alltid posera på bild? Kan hon inte gå längre, eller vad är det som händer?” skriver en person.

”Jag tycker det känns lite olustigt. Christina har i alla år varit med på fotografierna och så plötsligt är hon puts väck. Hoppas hon inte har blivit dålig igen eller något sånt,” skriver en annan.

Efter oron – prinsessan Christina ger svar på tal

Men misströsta ej – det skulle visa sig att prinsessan Christina helt enkelt inte hade någon lust för att fastna på bild under kvällen.

– Näe...Det behövs inga bilder!, sa hon till fotograferna under galamiddagen med glimten i ögat.

Annons