Oron för prinsessan Madeleine – ny smitta i prinsessans närområde

Oron för prinsessan Madeleine – ny smitta i prinsessans närområde

Området som prinsessan Madeleine bor i är det mest drabbade området i hela Florida av coronaviruset. Men det är inte den enda sjukdomen invånarna behöver oroa sig för...
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill
Slå på ljud

Som om det inte vore nog med problem i Florida just nu. Antalet smittade i coronaviruset har de senaste dagarna ökat markant i delstaten och nu rapporteras det att Denguefeber dessutom verkar spridas i raketfart.

Prinsessan Madeleine och hennes familj bor som bekant i Florida och de bor dessutom i det mest drabbade området av alla. För orten Pinecrest, där familjen bor, tillhör distriktet Miami-Dade County, som enligt The Miami Herald är det distrikt som drabbats hårdast av coronaviruset i hela Florida. De har både högst antal smittade och avlidna.

Florida drabbat av Denguefeber

Och nu verkar det alltså som om det finns ytterligare en smitta att oroa sig för. Enligt The New York Post har elva fall av sjukdomen Denguefeber bekräftats i delstaten. Denguefeber är en virussjukdom som sprids via myggor. Sjukdomen kan bli allvarlig och kräva behandling med intensivvård på sjukhus.

Prinsessan Madeleine och familjen behöver alltså nu också, förutom att stanna i karantän på grund av coronaviruset, vara noga med att stänga dörrar och fönster och använda myggmedel för att skydda sig mot Denguefebern.

Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden
Slå på ljud