Oron för Silvia – efter detaljen i nya bilden

oron för drotting silvia

Kungaparet har flyttat tillbaka hem till Drottningholm. I veckan gav de sig ut på en mysig familjepromenad tillsammans med Victoria och Daniel. Men de nya bilderna på drottningen väcker reaktioner.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 38?
Slå på ljud

Det senaste månaderna har livet förändrats för många människor  över 70 år. Och vårt svenska kungapar är två av dem som har fått ändra sina vanor, för att inte riskera att bli smittade av coronaviruset.

Kungen och drottning Silvia som är vana vid att resa land och rike runt, och träffa hundratals människor varje vecka, isolerade sig i mars och har knappt befunnit sig i Stockholm det senaste halvåret.

Men nu är de tillbaka i den kungliga huvudstaden! Sveriges arbete med att “plana ut kurvan”, som statsepidemiolog Anders Tegnell brukar uttrycka det på sina presskonferenser, har gett effekt och kungaparet har återvänt till sitt hem på Drottningholm.

Bilderna som har väckt reaktioner

Folkhälsomyndigheten fortsätter dock att påpeka hur viktigt det är att hålla avstånd och inte umgås med för många personer samtidigt. Särskilt om man befinner sig i gruppen 70+. En rekommendation som flera av Svensk Damtidnings läsare har hänvisat till efter de nya bilderna på kungaparet, Victoria och Daniel.

Under torsdagen kom nämligen nya bilder på de fyra kungligheterna som promenerar ute på Djurgården. En helt vanlig sysselsättning kan man tycka men i de här coronatiderna kan minsta detalj väcka reaktioner.

drottning silvia

Kungligheterna under en höstpromenad.

Många har menat att Victoria och Silvia står lite väl nära varandra under promenaden och känner en oro för att drottningens hälsa. Kronprinsessan träffar ju så många fler människor än vad Silvia gör just nu, menar man. Men hovet har varit extremt tydliga med att kungafamiljen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer – i alla lägen.

Foto: TT