Oron i Danmark – vad ska hända med Mary?

Kronprinsessan Mary kommer inom kort att flytta till Schweiz med barnen, medan Frederik kommer att pendla mellan Schweiz och Danmark. Nu väcks frågor kring hur kronprinsessan kommer att klara av allt det praktiska - helt själv.

En stor del av den danska kungafamiljen befinner sig numera utomlands, bland annat prins Joachim och prinsessan Marie som tidigare i år flyttade till Paris då Joachim går en militärutbildning där. Nyligen blev det också officiellt att kronprinsessan Mary och kronprins Frederik kommer att låta barnen gå i en exklusiv privatskola i Verbier, Schweiz. Mary och barnen komma att flytta dit, medan Frederik kommer att pendla mellan Schweiz och Danmark.

Kommer att ta hand om barnen själv

Nu väcks frågor hos danskarna kring hur den populära kronprinsfamiljen egentligen kommer att få ihop allt rent praktiskt, och framförallt Mary. Alla fyra barnen, Vincent, Josephine, Christian och Isabella, ska börja på Lemania-Verbier International School. Kronprinsessan har tidigare berättat att syftet med att låta barnen studera i Schweiz i några veckor är att ge dem ”en möjlighet för en gemensam upplevelse i en internationell miljö”.

Den nya situationen gör att Mary kommer att vara ensam med de fyra barnen under en period, vilket förmodligen kommer att vara en omställning då hon och kronprinsen är vana vid att ta hand om allt tillsammans. Lyckligtvis har Mary en nära relation till Verbier och Schweiz, och har tillbringat många semestrar där genom åren. Så även om hon kanske kommer att känna sig ensam kommer hon åtminstone inte ha några problem att sysselsätta sig väl på plats.

Foto: TT