Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oron sprids i utlandet – efter händelsen nära Estelle och Oscar: ”Informerade”

10 okt, 2023, 16:00 

Obehagliga uppgifterna nära prinsessan Estelle och prins Oscar har nått utlandet.

Annons

När det var dags för prinsessan Estelle att börja grundskolan var det självklart för kronprinsessan Victoria och prins Daniel att placera henne på den anrika skolan Campus Manilla.

Estelle och Oscar stjäl showen – överraskar alla!Brand logo
Estelle och Oscar stjäl showen – överraskar alla!

Numer går även prins Oscar på den populära skolan. Campus Manilla är belägen på exklusiva Djurgården i Stockholm och ifjol stod 11 000 barn i kö för att komma in, vilket vittnar om dess popularitet.

Campus Manilla
Ifjol stod 11 000 barn i kö för att komma in på Campus Manilla.

Oroliga uppgifterna runt Campus Manilla

Senaste tiden har det dock inkommit oroliga uppgifter. Ett pojkgäng rör sig omkring Östermalm, agerar våldsamt och riktar in sig på både yngre killar och pensionärer, något Mitt i tidigare rapporterat om.

Annons

Gänget ska härja runt kring Karlaplan, köpcentret Fältöversten och Östermalms IP. Vid Östermalms IP ska även en polisanmälan gjorts efter att två pojkar i unga tonåren blivit attackerade av tre jämnåriga pojkar med sparkar och slag.

"De agerar våldsamt och inriktar sig mot yngre killar. I vissa fall har slag och sparkar används men även maktlekar där man bett barnet att till exempel buga för dem” står det i ett varningsbrev som gått ut till föräldrar vars barn går på skolor på Östermalm och på Kungliga Djurgården.

Oron i utlandet: ”Inget nytt”

Händelsen har även uppmärksammats i utländska medier. Bland annat har norska Se och hör tagit del av de tråkiga uppgifterna som cirkulerar i närheten av Estelle och Oscar.

”Det är inget nytt att Sverige brottas med gängkriminalitet och osäkra områden. Jo, även Djurgården i Stockholm har drabbats, där Estelle och Oscar är elever på Campus Manilla grundskola”, skriver tidningen.

Rektor på Campus Manilla, Robert Mellander, säger till Expressen att skolan är medveten om och följer händelseutvecklingen.

– Vi har blivit informerade om detta. Det vi känner till är det som har gått ut i vår information och vi samverkar löpande med andra skolor och relevanta aktörer, säger skolans rektor till Expressen.

Prins Oscar och prinsessan Estelle
Prins Oscar och prinsessan Estelle går på Campus Manilla.

Foto: TT

Annons