Osäkerhet inför Estelles sommar med Ewa Westling

prinsessan estelle ewa westling

Coronaviruset påverkar en hel värld och många sommarplaner hänger just nu på en skör tråd. Det här påverkar även prinsessan Estelles umgänge med sin älskade farmor Ewa.

Prinsessan Estelle älskar sommaren. Inte bara för att den betyder tidiga morgondop i Kalmarsund och spännande utflykter utanför Solliden. När den här årstiden kommer brukar hon även tillbringa extra mycket tid med farmor Ewa och farfar Olle.

Coronaviruset påverkar kungafamijen

Det är speciella tider just nu. Coronaviruset har satt en hel värld ur spel och alla människor gör vad de kan för att minska smittspridningen. Anpassningar som ibland kan kännas tuffa.

estelle ewa westling

Prinsessan Estelle och farmor Ewa har en speciell relation.

Victorias och Daniels sommarplaner hänger, precis som många andras, otroligt löst just nu. De är alltid på Solliden i flera veckor och dessutom brukar de få besök av Daniels föräldrar. Solliden är ett stort slott, med många byggnader och gästrum, så paret Westling har både huserat på det stora slottet, men också hemma hos kronprinsessparet på Villa Skönvik.

Sommaren på Solliden blir inte som den brukar

Men den här sommaren är läget helt annorlunda. Kungaparet planerar förstås att åka ner till sitt älskade sommarparadis, men Folkhälsomyndigheten fortsätter att understryka att människor över 70 år kan behöva leva isolerat en lång tid framöver. Det här gör förstås att besök från Ockelbo inte är lika självklart. Ewa och Olle kommer kanske inte att kunna resa på sätt som tidigare – och eftersom både Daniels föräldrar och kungaparet befinner sig i en riskgrupp så ska de inte umgås med varandra.

Kungafamiljen samlas alltid framför huset på Victoriadagen för att ta emot folkets jubel.

Sommaren på Solliden kommer inte att bli sig lik.

Estelles relation med Ewa Westling

Kanske blir det istället så att Victoria och Daniel får ta med barnen till Ockelbo för att prinsessan Estelle och farmor Ewa ska få träffas. Men kedjehuset på Smälthuset är förstås inte lika stort som Solliden, vilket gör att de inte kommer att kunna träffa varandra i lika många dagar. Någonting som skulle vara extremt tråkigt för den 8-åriga prinsessan. Hon älskar att ha mer än en helg tillsammans med sin farmor.

ny födelsedagsbild på prins oscar

Estelle och Oscar längtar alltid till Solliden. Men i år blir familjesemestern inte som vanligt.

Men Estelle är lik mamma Victoria. Hon gör alltid det bästa av situationen och ser just nu till att ringa Ewa över FaceTime, så ofta det bara går. Dessutom gjorde hon ett fint påskkort till sin farmor och farmor, häromveckan.

Foto: TT