Oscar helt olik pappa Daniel – gör tvärtemot

Daniel och Oscar är något av ett radarpar.

Prins Daniel var tidigare en hockeyspelare av rang, men sonen väljer en helt annan inriktning!

Att prins Daniel är en riktig träningsfantast är ingen hemlighet, han jobbade som bekant som personlig tränare när han mötte Victoria och har ägt en egen gymkedja. Men innan han kom in på fitness och gymträning var det framför allt en specifik sport som gällde för honom och det var ishockey!

Han spelade i många år som ung, och tar fortfarande tillfället i akt att ta upp sporten igen när han får chansen. För två år sedan spelade han en välgörenhetsmatch med Ocklebo HC, för att inviga stadens nybyggda kombihall.

– Vi träffades när prins Daniel var hemma på julledighet och åkte skridskor med prinsessan Estelle förra året. Det var då han sade att han kanske hade några bekanta som skulle kunna tänka sig att spela invigningsmatch för att ge oss lite uppmärksamhet, sa Christian Stark, ordförande för Ockelbo HC i samband med matchen.

Prins Oscar går en egen väg!

Till det bjöd han in stjärnor som Peter Forsberg och Maria Rooth, och matchen blev en riktig succé! Därefter har vi även fått se prinsen ta med sig familjen på hockeymatch i "Globen", när Brynäs mötte Oskarshamn i SHL. Victoria, Estelle och även Daniels syster Anna Westling var med, men saknades gjorde prins Oscar.

Det är inte alltid vi får se lille prins Oscar showa loss, men när bollen åkte fram på Victoriadagen förra året kunde han inte låta bli.

Mikael Fritzon / TT

Den lilla prinsen har istället för hockey fastnat för en annan populär sport, nämligen fotboll! När Victoria i veckan var på restaurang med andra mammor och deras barn så sprang Oscar och hans kompisar runt i fotbollströjor med sina favoritspelares namn på ryggen. Vi har även sett Oscar showa loss med en fotboll på Victoriadagen 2019. Så kul att prinsen har hittat en sport han brinner för!