Oscar och Alexanders verkliga relation – så olika man kan bli

Två av de svenska småprinsarna är nästan exakt lika gamla – kanske kommer de växa upp som vänner.

Det skiljer bara några veckor i ålder mellan Carl Philip och Sofias lille prins Alexander och Victoria och Daniels yngsta son, prins Oscar. Av allt att döma kommer de små kusinerna växa upp sida vid sida hemma i Sverige, den ena på Djurgården och den andra på Haga. Det bäddar för en vänskap som kommer vara länge, länge.

Helena Wiklund är hovreporter på Svensk Damtidning och har bevakat kungahuset och har följt de små prinsarna sedan de föddes.

Det satt någon mycket intressant på platsen bredvid tycker både Oscar och Alexander...

Det satt någon mycket intressant på platsen bredvid tycker både Oscar och Alexander…

Inte alltid lätt att hålla fokus när man bara är två år! Alexander och Oscar ville hellre hitta på bus.

Inte alltid lätt att hålla fokus när man bara är två år! Alexander och Oscar ville hellre hitta på bus.

Men redan som små bebisar visade prinskusinerna att de hade fattat tycke för varandra. När Alexander döptes i Drottningholms slottskyrka satt de bredvid varandra i sina mammors knän, och de såg båda mycket fascinerade ut över varandras närvaro.
De fick återigen chansen att mingla när det var dags för ytterligare ett dop, denna gång för kusinen Adrienne. Iklädda bedårande finkläder sågs de båda pojkarna tulta runt över golvet i slottskyrkan tillsammans.

Inte så lika som man kan tro

Men bara för att de är kusiner och jämnåriga betyder det ju faktiskt inte att de kommer växa upp med samma intressen.

– Utifrån det man har sett av dem så här långt så är de samtidigt rätt olika. Prins Alexander är charmprinsen som har ålat runt på golven på diverse dop, i direktsändning, medan prins Oscar snällt satt kvar i mammas knä. Så två charmprinsar skulle jag säga, men en kavat och en lite mer försiktig, säger Helena.

Det återstår alltså att se hur pass bra vänner de små prinsarna kommer bli, men de kommer alltid ha någon att leka med när det är dags för släktträff iallafall!

Foto: TT