Oscar och Estelle – så olika två syskon kan bli!

Prinsessan Estelle och prins Oscar

Samma näsa, nästan samma ögon. Visst har de syskontycke, Oscar och Estelle – men de är också sina helt egna små personer.

När prins Oscar var riktigt liten var han en fascinerande gullig kopia av sin storasyster Estelle i samma ålder. Så fort man såg dem tillsammans var det någon som sa ”’Jamen titta vad lika de är!”

Men nu har Oscar fyllt tre och prinsessan Estelle har blivit en ettagluttare på hela sju vårar.

Så hur är läget i dag? Är de lika eller inte?

Prinsessan Estelle och prins Oscar.

De senaste officiella bilderna på Estelle och Oscar.

Jo visst är de det. Titta på ögonen, titta på näsan, och på de fint tecknade ögonbrynen.

Men till sättet har det utvecklats till två helt egna små personligheter.

Estelle avverkade ju sitt första egna prinsessuppdrag redan vid nyss fyllda två och stod morskt på torget i Linköping och tog alla tanter och farbröder i hand.

Prinsessan Estelles första officiella uppdrag 2014.

Estelles första officiella uppdrag.

För att inte tala om alla de där kungliga familjehögtiderna där hon satt som ett litet ljus i sin kungliga guldstol storlek pytteliten.

Prins Oscar tycks än så länge ställa sig något mer tveksam till det kungliga strålkastarljuset, han ger helt enkelt intryck av vara en lite mer blyg viol i folksamlingar jämfört med prinsessan Estelle i samma ålder.

När prins Oscar cyklar i Hagaparken

Men hemma är han lika kavat som sin storasyster, tänk bara på det här underbara filmklippet som Victoria och Daniel la upp på Instagram häromveckan. Där kommer Oscar hojande i Hagaparken och hojtar ”Plast i naturen!” så energiskt att man smälter direkt.

Och ge honom en fotboll så ska ni få se på proffsig miniprins! Oscar har helt enkelt kungafamiljens vassaste högerfot, medan prinsessan Estelle sjunger i kör och hänger i stallet hos sin ponny Viktor.

För de är ju också två helt vanliga barn – samtidigt som de delar en av de mest ovanliga roller som finns i den här världen: att ha en mamma som ska bli drottning och att själva ha yrkeskarriären kirrad redan på BB. Skönt att de kan dela detta med varandra!

Prins Oscar och prinsessan Estelle på sommarlov.

Victorias egen bild på barnen.

Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna, Sandra Birgersdotter Ek/Kungl. Hovstaterna,  TT.