Oscars skilda relation med Ewa och Silvia

prins oscars relation med drottning silvia

Äventyren i slottskorridorerna på Drottningholm eller lugnet hemma i Ockelbo. Prins Oscar får verkligen uppleva två skilda världar hos mormor Silvia och farmor Ewa.

Prins Oscar är en treåring som har många kärleksfulla hem att tillgå. Han hälsar ofta på mormor Silvia och morfar kungen, på Drottningholm slott, och tillbringar en del helger hos farmor Ewa i trygga Ockelbo. Två vitt skilda världar men med en viktig sak gemensamt; barnbarnen Estelle och Oscar.

Äventyren på Drottningholm

När lillprinsen kommer hem till mormor har han hela 192 rum att springa runt i. Dessutom har kungaparet en pool som alla barnbarn älskar att bada i. När det vaknas fotboll kan Oscars boll rulla på oändligt stora gräsytor och så var det ju det där med spökhistorierna. Silvia har nämligen avslöjat att det spökar på Drottningholm och hon har förstås berättat en och annan spökhistoria när barnbarnen kommer på besök.

Besöken ute på Drottningholm vara dock inte särskilt länge. Prins Oscar vet att hans mormor och morfar har väldigt viktiga jobb och att de ofta åker iväg på resor. Silvia är kanske den som arbetar mest i kungafamiljen och hon ser därför till att få ut så mycket som möjligt av umgänget med de små. När Estelle och Oscar kommer på besök är hon en otroligt närvarande mormor som leker, busar och berättar roliga historier.

Kronprinsessan Victoria och Ewa Westling i ishallen i Ockelbo

Victoria, Oscar och farmor Ewa i Ockelbo häromåret.

Skillnaden mellan mormor Silvia och farmor Ewa är ju att Daniels mamma inte behöver planera in barnbarnstiden i kalendern. Ewa har mycket tid sedan hon gick i pension från sitt jobb på Postgirot Bank. Och hon älskar att baka och laga mat med Estelles och Oscars hjälp. De är de bästa hjälpredorna i köket på Smältvägen!

Lugnet i Ockelbo

Ewa har det där lugna livet, och den trygga famnen, som Oscar uppskattar så mycket. Han är en försiktig kille som ställer sig lite frågande till all uppmärksamhet och alla smattrande kamerablixtrar. Oscar trivs som bäst när han får ha sina föräldrar för sig själv. Och precis så är det ju när de åker hem till Ockelbo.

Lillprinsen påminner dessutom mycket om Daniel, när han var liten, och kanske är det just därför som farmor Ewa och prins Oscar har så bra kontakt.

Foto: TT