Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Osynliga paret! Prins Carl Philip och Sofia myser med barnen

Prinsparet Sofia och Carl Philip
NU GRATIS

Nu har prinsparet varit osynliga ett tag och vi ser verkligen fram emot att se prins Carl Philip, prinsessan Sofia och deras små prinsar snart igen.

Och så är högtidligheterna över. Det har varit mycket att stå i för kungligheterna. Vi kunde se prinsessan Sofia stråla på Nobelfesten den 10 december och prins Carl Philip konverserade glatt sina bordsdamer vid honnörsbordet. Drottningens 75-årsfirande gick av stapeln och självklart var prinsparet med och förgyllde tillställningen. Julen är förbi och nu har en ny termin börjat. Men frågan är: var har de tagit vägen?

carl philip sofia

De lediga dagarna har varit bra för återhämtning för småbarnsföräldrarna. Men snart får vi se paret på uppdrag igen. I arbetsrummet på Kungliga slottet har det planerats inför 2019 och kalendern visar att prins Carl Philip har ett engagemang den 30 januari. Han ska närvara vid Bocuse d’Or i franska staden Lyon. Bocuse d’Or är en tävling i matlagning som ses som ett världsmästerskap i matlagning sedan 1987, skapat av och uppkallat efter den franske stjärnkocken Paul Bocuse. Tävlingen genomförs vartannat år. Det blir ju fantastiskt roligt för prinsen, som ju är lika matkunnig som pappa kungen. Han brukar också sitta med i juryn för Årets Kock i Stockholm och då avsmaka de tävlande kockarnas olika rätter.

Många av våra läsare undrar var prinsessan Sofia och prins Carl Philip har tagit vägen. Det har varit tunnsått med bilder på den gulliga familjen. Inte heller har de uppdaterat Instagram på länge.

Även om drottning Silvia och styrelsen för World Childhood Foundation (som Silvia grundade 1999) nu i januari besökte Sydafrika och besökte några av de projekt som drivs av organisationen, har prinsparet stannat kvar i Sverige. Annars är det ju prinsessan Sofia vi brukar förknippa med Sydafrika. Hennes Project Playground har sitt kansli i Stockholm, verksamhet i Hallonbergen Sverige samt i Langa och Gugulethu, utanför Kapstaden i Sydafrika. Prinsessan Sofia är hedersordförande i styrelsen och Frida Vesterberg arbetar som chef för den sydafrikanska verksamheten.

Prinsparet har flera hus att åka till med barnen, så säkerligen har de tillbringat några dagar av jullovet i snörika trakter på hemmaplan i kungariket Sverige.

Sofia och Carl Philip

– Vi har ett hus i Sunne, så han kommer att få se så mycket av Värmland som möjligt, berättade prinsessan Sofia, när hon, prinsen och prins Alexander hälsade på i de värmländska skogarna.

Huset ligger i Sunne och gavs till prins Carl Philip i samband med att han döptes i augusti 1979. Fritidshuset är flitigt använt av prinsparet och är som ett andningshål där de kan pusta ut från sina annars intensiva program.

Ökenäs

Utanför Trosa i Södermanland ligger gården Ökenäs i Källvik. Det har en alldeles speciell plats i hjärtat då det var här som Carl Philip gick ned på knä framför flickvännen Sofia Hellqvist. Det som från början var ett fallfärdigt ruckel har blivit ett av parets absoluta favoritställen på jorden.

– Lantstället i Trosa känns ibland som det enda ställe i världen där vi bara får vara vi, har paret berättat för Dalarnas Tidningar.

Prins Gabriel

Prins Gabriel har hunnit bli ett och ett halvt år. Prins Alexander fyller tre år den 19 april. Barnen växer så det knakar och att resa med de pojkarna går alldeles utmärkt. Prinsessan Sofia har tagit med dem många gånger i bilen upp till hemorten Kåtilla, där mormor Marie och morfar Erik Hellqvist bor.

Prinsessan Sofia Tjejvasan

Längdskidor är något både prins Carl Philip och prinsessan Sofia gärna ägnar sig åt. Nu när det snart är dags för Vasaloppet igen, gäller det att träna. Prinsessan Sofia, som kommer från Vasaloppskommunen Älvdalen, har åkt Stafettvasan två gånger tidigare. År 2017 följde prins Carl Philip och prinsessan Sofia Vasaloppet som publik längs spåret. Förra året åkte prinsessan Sofia Tjejvasan och kom i mål på tiden 3.31.14. Kanske åker hon igen i år?

Nu har prinsparet varit osynliga ett tag och vi ser verkligen fram emot att se dem tillsammans igen.

Läs också: Prinsessan Beatrice hund förgiftad – tvingades avlivas

Foto: TT