Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Otäcka sanningen om Charlene: "Lider av en depression – kan inte göra något"

07 dec, 2021, 13:00 
Charlene av Monaco

Charlene av Monaco väcker oro över hela världen.

Annons
5 skilsmässorykten om Charlene & AlbertBrand logo
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert

Furstinnan Charlene av Monaco har omgärdats av stora orosmoln i princip hela året. Hennes hälsa har sviktat, och en långvarig sjukdom tvingade henne att stanna kvar i hemlandet Sydafrika i månader.

Otäcka sanningen – så mår furstinnan Charlene

När hon väl kom hem till Monaco fick hon nästan ögonblickligen skrivas in på sjukhus.

– Det stod klart att min hustru verkligen inte mådde bra, säger furst Albert i en intervju med magasinet People.

– Hon var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen.

Och det uppstår bara fler och fler frågetecken kring Charlenes mående. Så här säger en källa med kopplingar till Monacos kungahus till New York Post.

– Man kunde inte gå på en middag eller till en bar i Monaco de senaste månaderna utan att höra skvaller om när hon kommer att komma tillbaka, eller om hon kommer tillbaka överhuvudtaget. Och efter att hon kom tillbaka så har diskussionerna blivit allvarliga, som att hon lider från en depression, säger källan.

Annons

"Hon framstår som bedrövad – väldigt svår att läsa"

Faktum är att det finns ett parallellfall i Alberts närhet. Hans mamma, prinsessan Grace, var själv ett offer för ett svårhanterligt vemod.

– Grace led av fruktansvärda depressioner under de första åren av sitt äktenskap, inte helt olikt det som Charlene går igenom nu. Hon var väldigt olycklig, säger journalisten Joel Stratte-McClure, som bevakade Monacos kungahus under Graces levnad.

En annan källa med kopplingar till kungahuset vittnar om att Charlene alltid varit en udda fågel i Monaco.

– Hon hade en underlig distanserad utstrålning, som om hon inte bryr sig om hur andra uppfattar henne, eller så framstod hon som bedrövad, men utan förmågan att göra något åt saken. Hon är väldigt svår att läsa, säger källan.

En sak är säker: allt står inte rätt till i Monaco.

Annons