Otippade detaljerna i nya bilden på Victoria och Mary – ser du dem?

Victoria och Daniel på Amalienborgs slott

Två kronprinsessor, en hög med böcker och ett flott slott. Men ser du något mer i nya bilden på Danmarks och Sveriges tronföljarpar? Vi har koll på detaljerna!

Under måndagseftermiddagen mötte kronprinsessparet och statsrådet, som för närvarande befinner sig i Danmark på uppdrag, den svenska näringslivsdelegationen i svenska residenset. Det danska kronprinsparet, Frederik och Mary, gav därefter en privat middag för kronprinsessparet, Victoria och Daniel, i Frederik VIII:s palæ på Amalienborgs slott. Det togs givetvis en bild på det hela. Svensk Damtidning har granskat den under lupp. Har du koll på alla otippade detaljer? Vi har snokat reda på några!

Oväntade detaljerna på fotot taget på Amalienborgs slott

1. De kungliga herrarna är oerhört avspänt klädda! Prins Daniel har kastat kavajen och Frederik, som ju befinner sig i sitt eget hem, har en mjuk skjorta i en djup skogsgrön nyans, ett riktigt hemmaplagg. Ser ni förresten prins Daniels manschettknappar? På dem står det Oscar. Gulligt, inte sant?

Amalienborg

2. Ser du kronprinsessans ansikte i spegeln? Där syns hennes min tydligt. Sammanbiten men bekväm. Mary och Frederik står kronprinsessparet oerhört nära, de umgås inte bara vid sådana här tillfällen.

3. Mary och Frederik har inget soffbord, istället har de en stor ottoman vid sofforna. På den ligger väl utvald litteratur. Bland annat boken De eventyrlige – jorden rundt i 80 år med eventyrernes klub. Boken är maffig (den väger tre kilo och kostar närmare 700 kronor!) och handlar om Eventyrernes klub, en klubb för äventyrare och globetrotters som startades 1938 av polarforskaren Peter Freuchen.

4. Noterar ni att även en bok om kronprinsen (reklamlänk från Apprl) ligger på bordet? Märkligt att tänka på för många av oss ”vanliga” (att plocka fram en bok om sig själv inför gästernas entré…), men helt naturligt för en kronprins och blivande kung. Boken på ottomanen är en fotobok som gavs ut 2018 – i samband med att kronprinsen fyllde 50 år. Du hittar den här! (reklamlänk från Apprl)

Kronprins Frederik

H.K.H. Kronprins Frederik. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

5. Bekvämt tycks onekligen vara klädkoden! Ingen kavaj för prins Daniel, hemmaskjorta för kronprins Frederik och så – inga strumpbyxor för kronprinsessan Mary. Inga konstigheter, strumpbyxor har man ju sällan hemma.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: