Otroliga siffrorna: Svensk Dam dubbelt så stora – på bara ett år

Svensk Dam

Svensk Dam kan redovisa otroliga siffror – vi läses av fler än någonsin tidigare!

SUPERSUCCÉ! Svensk Dam ökar – igen: Hör Johan T om nya siffrorna
0:51

Efter reklamen: SUPERSUCCÉ! Svensk Dam ökar – igen: Hör Johan T om nya siffrorna

(0:51)

Slå på ljud

Svensk Dam har de senaste åren tagit stora kliv i den digitala utvecklingen. Nu har vi facit på att det hårda arbetet har betalat sig.

Mätinstitutet Orvesto har precis presenterat en ny rapport, Orvesto Konsument, där vår digitala nettoräckvidd har fördubblats jämfört med fjolårets resultat.

Otroliga siffror för Svensk Dam

Nu ligger vi på 802 000 läsare varje vecka – makalösa siffror.

Svensk Dam

Orvestos mätning visar på otroliga resultat!

Chefredaktör Johan T Lindwall är jublande glad.

– Det är otroliga siffror. Att vi nu når över 800 000 personer är något jag aldrig ens hade vågat drömma om när jag började för fem år sedan. Då nådde vi knappt 300 000 och att vi då skulle i princip tredubbla detta på så kort tid är svindlande, säger Johan T.

– Jag är faktiskt chockad trots jag vetat hur mycket vi har gjort, men att vi skulle komma så här långt på så kort tid hade jag hade aldrig ens vågat drömma om.

"Blir svårt att nonchalera"

Vad är det då som har lett till den här otroliga utvecklingen? Johan T har svaret redo: gott reporterarbete.

– De här statistiska siffrorna kan ingen prata bort och då blir det svårt att nonchalera den journalistiken vi bedriver, numera i princip dygnet runt. Jag är oerhört tacksam att se att de offensiva satsningarna vi har gjort i utökad bevakning och fler publiceringar i både print och digitalt har gett effekt. Det visar att SVD är en av de främsta nyhetsförmedlarna numera i Sverige, bara inte när det gäller kungligt, säger Johan T.