Oväntade avslöjandet om Daniel – mitt i tv-sändningen!

Kungligheter och titlar är rena rama djungel! Och det är lätt att göra fel. I kvällens avsnitt av Skavlan avslöjar stavhopparen Armand Duplantis hur det gick när han skulle titulera prins Daniel.

Under kvällens avsnitt talkshowen Skavlan gästar stavhopparen Armand Duplantis studion. Han berättar bland annat om sin golfupplevelse på Öland i somras, med självaste prins Daniel. Det var i samband med han skulle ta emot Victoriastipendiet, som de två herrarna träffades. Och det blev minst sagt speciell upplevelse.

Armand Duplantis berättar om mötet med prins Daniel

Duplantis beskriver prinsen som en väldigt jordnära person, som var väldigt bra på att spela golf. När Fredrik Skavlan frågar Duplantis om han tilltalade prins Daniel i tredje person fryser stavhopparen till.

– Ska man det?

– Ja. Han är ju prins, svarar programledaren.

Duplantis svarar:

– Alltså jag försökte vara respektfull såklart. Men jag tror att han upplevde att det var trevligt att vara "normal" om man säger så, och att njuta av att spela. Vi pratade mycket om sport.

Kungliga titlar kan vara förvirrande, men det är inte hela världen om kungligheter råkar bli duade. Det formella sättet är att använda "Ni" eller "Ers Kungliga Höghet". Titlarnas funktion fyller en viktig roll, genom att visa respekt för kungligheter.

Men i privata sammanhang är det förståeligt att man känner sig avslappnad med kungligheterna, och i sådana situationer kan "du" lätt framkomma.

Prinsessan Estelle sitter bredvid sina föräldrar, Victoria och Daniel, och Armand Duplantis, som är årets Victoriastipendiat.

När Duplantis fick frågan om hur det var att spela med prins Daniel svarade han:

– Det var coolt att spela med honom. Vi var ett par "bros" som bara njöt av att spela golf liksom. Om jag inte hade vetat att han var prins när jag gick in i det hade jag aldrig gissat att han var det. Vi chillade bara, säger Duplantis.

Foto: TT