Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oväntade beskedet om Victoria – är inte som man trott

02 jan, 2024, 06:30 

Nu kommer nya uppgifter om kronprinsessan Victoria som chockar!

Annons

Än är kungafamiljen på julledighet, och det dröjer tills nästa vecka innan kronprinsessan Victoria, kungen och prins Daniel kickar igång arbetsåret i Sälen.

Medan vi väntar finns det gott om tid att gå igenom det gånga året. Och då dyker det upp uppgifter om kronprinsessan som överraskar!

6 gånger Victoria burit Silvias kläder!Brand logo
6 gånger Victoria burit Silvias kläder!

Kronprinsessans beslut för miljöns skull

Det hela gäller nämligen kronprinsessans modeval. Varje år gör den kungliga bloggen UFO No more en uppskattad sammanställning av vad kungligheterna burit under året, och då dyker det inte sällan upp nya och spännande uppgifter!

Annons

Victorias stil har vi full koll på vid det här laget. Hon bär allt som oftast svenskt och skandinaviskt mode, och återanvänder mer än gärna ett plagg flera gånger. Ja, inte ens på stora tillställningar som Nobel känner Victoria behovet av att köpa nytt.

Hennes modeval skickar viktiga signaler till omvärlden, och är ett sätt att visa upp sitt miljöengagemang i praktiken.

Kronprinsessan Victoria under Nobel 2023
Kronprinsessans Nobelklänning 2023 är designad av Camilla Thulin. Den bar hon för första gången under ett statsbesök 2022.
Annons

Nya uppgifterna om kronprinsessan chockar – inte som man trott

I den nya rapporten som UFO No more publicerar hoppar man till lite extra vid en av analyserna. Där har hon nämligen sammanställt vilken av kungligheterna som bar flest nya plagg 2023, och kronprinsessan hamnar på en överlägsen delad förstaplats med Spaniens drottning Letizia!

Aningen överraskande, eftersom det mesta annars pekar på att Victoria skulle ligga i botten. Men det hela har en logisk förklaring, som Sarah Williams som ligger bakom bloggen förklarar i sitt kommentarsfält.

En användare kommenterar nämligen att man trodde att furstinnan Charlene skulle ligga etta:

– Vi ser inte Charlene lika ofta som Victoria och Letizia så det är logiskt att hon inte har visat upp så många nya föremål.

Ja, kronprinsessan arbetar oerhört mycket. 2023 hade hon 168 officiella uppdrag, vilket förklarar hur hon toppar listan, trots att hon ofta bär sina plagg flera gånger.

Foto: TT

Annons