Oväntade beskedet till Margrethe – mitt i krisen

Nya beskedet till Margrethe: Prinsessan Marie och prins Joachim ska flytta tillbaka till Paris och lämnar då Schackenborgs slott.
Oj vilken flyttsnurr: Enligt nya uppgifter i danska medier tänker Marie och Joachim lämna slottet Schackenborg och flytta tillbaka till Paris.
Annons

 

Flyttkarusellen i den danska kungafamiljen bara fortsätter. På tio månader har prins Joachim och prinsessan Marie och deras barn prinsessan Athena, 8, och prins Henrik, 10,  flyttat från Köpenhamn till Paris – och sedan tillbaka till Köpenhamn igen.

Annons

På Amalienborg hann de inte med mer än fyra veckor i Christian VIII:s Palæ innan flyttbilen rullade igen, den här gången med destination Schackenborgs slott nära tyska gränsen. Deras Köpenhamnsvilla råkar ju vara långtidsuthyrd till danska societetspinglan Caroline Fleming.

Annons
Prinsessan Marie och prins Joachim flyttar in på Schackenborgs slott igen.
Marie och Joachim framför sitt ”nygamla” hem, slottet Schackenborg på Jylland. Men här blir de inte långvariga.

Marie och Joachim: Nu flyttar de igen

Och nu kommer ytterligare nya besked, rapporterar vår danska systertidning Billed-Bladet: Så snart Paris ”öppnar” igen efter coronakrisen så ska familjen flytta tillbaka. Prins Joachim är ju mitt i sin utbildning vid den franska militärakademin Ecole Militaire och barnen går numera i skola i Paris.

Prinsessan Marie och prins Joachim
– Hur länge de stannar beror alldeles på när Paris öppnar igen, säger chefen för Schackenborg-fonden Trine Jakobsen till danska medier.
Annons

Prins Joachims storebror Frederik är nästan lika pigg på att flyttpacka. I hans och kronprinsessan Marys fall har flyttrutten gått från Köpenhamn till Verbier och tillbaka till Köpenhamn. Och nu i dagarna gick danska hovet ut med nyheten att den danska kronprinsfamiljen flyttar vidare igen, den här gången fyra mil norrut.

Danska kronprinsfamiljen.
Danska kronprinsfamiljen.

Mary och Frederik: Tillbaka på Fredensborg

Just den adressändringen är ändå inte så dramatisk, Mary, Frederik och barnen slår helt enkelt ner bopålarna på slottet Fredensborg där de basar över den stiliga Kancelliflygeln sedan många år tillbaka.

Kancellihuset på Fredensborgs slott.
Nu har Mary och Frederik och barnen flyttat tillbaka till vackra vita Kancellihuset.
Annons

Det var här i Kancelliflygeln som de yngsta barnen prins Christian och prinsessan Isabella bodde när de var små. Och nu ska familjen ha gått och längtat tillbaka.

Kronprinsessan Mary framför Kancellihuset på Fredensborgs slott.
Mary framför sitt nygamla hem på Fredensborg.

Med prins Joachim i byn Møgeltønder, 35 mil bort, så blir det också fint för drottning Margrethe, 80, att ha sin äldste son Frederik och hans familj på närmare håll, även om de inte kan träffas just nu på grund av hennes hemmaisolering.

Drottning Margrethe och prinsessan Isabella.
Drottning Margrethe med prinsessan Isabella.

Annons

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Oväntade beskedet till Margrethe – mitt i krisen”

 1. ananas skriver: 30 april, 2020

  Birthe
  Kan du berätta varför familjen har sex par gympadojor bredvid sig?


  1. Inabeaglepack.dk skriver: 30 april, 2020

   Det kan jeg. Billedet er taget i forbindelse med at Kronprinsparret aflyste royal run som skulle have fundet sted i forsommeren.
   Løbeskoene illustrerer at “skoene er sat på hylden for en stund” pga. covid-19 situationen


 2. Susanne Blomgren skriver: 30 april, 2020

  Vet inte vad jag ska säga , Drottning Margerethe ensam, vem är inte ensam. Ännu en helg som jag får vara ensam men jag bor inte i ett slott utan i en tvårummare i Liljeholmen. Skillnaden är enorm mellan Drottningen och mig. Hon har personal, har stor trädgård att gå runt i. Blir ledsen när man läser om dom kungliga i karantän, så synd om dom. Sluta skriv om deras liv i karantän finns dom som har det mycket mycket värre 🙁


 3. Birthe Vejrum skriver: 30 april, 2020

  Jeg forstår det sådan, at de tomme sko skal illustrere, at nu var forsommerens store løbefest “Royal Run” blevet aflyst.


 4. Fundering skriver: 30 april, 2020

  Fånigt. Ingen kunglighet är ensam. Titta på Silvia hon har bjudit hit gäster att bo hos dem och sedan framställer media dem som att kungaparet bor ensamma på Stenhammar. Spel för gallerierna.


 5. ananas skriver: 30 april, 2020

  Tack Ina och Birthe


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar