Oväntade bilden på Daniel – därför väcker den reaktioner

Vissa koncept är värda att upprepa!

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel firade sin 10-åriga bröllopsdag i juni uppmärksammades det med nya porträtt av de båda. Det som drog mest blickar till sig var Victoria och hennes otroligt vackra klänningar, men även Daniel såg extra kunglig ut på några av bilderna.

Fotograferingen ägde rum i Gustav III:s paviljong på Haga, och specifikt en bild på Daniel stod ut lite extra. Till sin frack med vit fluga bar han Serafimerorden i band och kraschan samt Nordstjärneordens kors i svart band runt halsen. På bröstet bar Prinsen Konung Carl XVI Gustafs jubileumsminnestecken II i miniatyr.

Inför Kronprinsessparets 10-åriga bröllopsdag har fotografen Elisabeth Toll fotograferat Kronprinsessan och Prins Daniel för nya officiella porträtt. Fotograferingen ägde rum i Gustav III:s paviljong på Haga.

Inspirerad av drottning Silvia

I bilden håller han ett fast tag om ryggen på en stol, och ser lite extra kunglig ut i sin hållning och uttryck Men posen känns faktiskt igen från tidigare. Även drottning Silvia har fotats på liknande manér, och det verkar vara ett bra drag för hon ser onekligen drottningalik ut på sin bild.

Fotografi taget i samband med H.M.Drottning Silvias 70-årsdag. Foto: Julia Hetta, Kungahuset.se