Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oväntade bilden på kung Charles och sonen – mitt under storbråket: "Aldrig sett"

14 maj, 2023, 12:00 

Fotografen kommenterar den nya historiska bilden.

Annons

Det är nästan precis en vecka sedan kung Charles officiellt kröntes till kung i Storbritannien tillsammans med sin drottning Camilla. Men som bekant var det inte bara glada miner, det hela präglades ju också av den infekterade relationen mellan kungahuset och prins Harry.

Nu släpps nya bilder på kung Charles som överraskar.

Kungen bryter mot traditionen med VictoriaBrand logo
Kungen bryter mot traditionen med Victoria

Kritik mot kung Charles efter beteendet mot prins Harry

En vecka efter den stora dagen har diskussionen om prins Harrys relation till sin far inte ännu lagt sig. Det blev ju minst sagt påtagligt när hela familjen befann sig i samma lokal.

Prins Harry skred in ensam, utan Meghan, blev placerad på tredje raden tillsammans med avlägsna släktingar. När hela familjen sedan samlades på balkongen för att vinka till folket, var han borta.

Annons

Reaktionerna är många. Vissa menar att det är Harry själv som satt sig i den situationen, efter att han har släppt självbiografin Den andre och en Netflix-dokumentär där han inte skräder med orden när det kommer till familjen.

Andra menar dock att det är kung Charles som ska stå i skamvrån. I en krönika för Svensk Damtidning kritiserar journalisten Frida Boisen hans agerande:

– Jag tror vi alla kan vara eniga om att sätter man barn till världen är ändå ens främsta jobb som människa att vara där för sina barn. Få dem att känna sig älskade, trygga och accepterade. Kung Charles III agerande ger andra signaler, skriver hon bland annat.

Prins Harry på kung Charles kröning i Westminster Abbey
Prins Harry fick sitta med kusinerna.

Nya bilden på kung Charles och prins William efter bråket

Ja, trots att de är närda av samma mor och far och växt upp sida vid sida är kontrasterna mellan prins Harry och prins William stora. Prins William är ju tronarvinge, och är oerhört lojal mot sitt kungahus.

Annons

Under kröningen satt han på första parkett med familjen, och svor dessutom en ed till kungen under ceremonin.

Och nu kommer ännu ett bevis på hur olika bröderna är. Det brittiska hovet släppte nämligen en sprillans ny bild från kröningen, och den är helt unik i sitt slag. Där ser vi kung Charles i mitten, tillsammans med tronföljarna prins William och hans son prins George.

– Jag kände att det var viktigt att ta den här bilden, säger fotografen Hugo Burnand till tidningen HELLO och fortsätter:

– Jag gjorde en hel del efterforskningar i arkiven av tidigare kröningar, och jag såg inte några tidigare bilder av tronföljden. Även om vi har sett bilder på drottningen, prins Charles och prins William och prins George, har vi aldrig sett bilder på dem i tronrummet med alla regalier.

Prins William, kung Charles och prins George efter kröningen av kung Charles

Foto: TT

Annons