Oväntade bilden på Sofia – gör en drottning Silvia

Prinsessan Sofia och drottning Silvia på Kungliga slottet.

Att prinsessan Sofia gärna går i drottning Silvias fotspår är ju ingen hemlighet...fast detta var ändå lite oväntat!

 

Det är något särskilt med kungligheter, sommarklänningar och motljus! Det är ju en kombo som har givit upphov till några riktigt klassiska bilder. Och nu har det hänt igen – den här gången med prinsessan Sofia mitt i fokus.

Men svärmor Silvia var först ut. Hon var 43 år på den tiden och bilden slog ner som en liten bomb när den togs, en sommardag 1986 – eftersom ljuset lyste rakt igenom drottningens cerise- och vitrutiga klänningen och avslöjade konturerna av hennes ben. Hoppsan!

Drottning Silvia i genomskinlig kjol

En oväntad drottning-silhuett…

Och nu har prinsessan Sofia lustigt nog gått i sin kära svärmors fotspår och lagt ut en bild på sitt officiella Instagram, som visar henne i exakt samma situation. Bilden togs när Sofia stod på bryggan på Kungliga Djurgården i Stockholm med hunden Siri i koppel, och ja ni ser: Solen lyser rätt igenom hennes tunna sommarkjol.

Prinsessan Sofia och hunden Siri

Prinsessan Sofia gör en drottning Silvia.

Jobbigt läge för Sofia? Nej troligen inte, eftersom hon har lagt ut den fina bilden själv.

Annat var det när samma sak hände prinsessan Diana, men hon var å andra sidan bara 19 och nybliven kunglig flickvän. Detta var på den tiden när hon fortfarande hette Lady Diana Spencer och dejtade prins Charles. Den brittiske stjärnfotografen Arthur Edwards tog bilden i september 1980, utanför förskolan The Young England Kindergarten i Londons West End där Diana jobbade.

Den ikoniska bilden på prinsessan Diana

Och precis i slutet av fotograferingen tittade solen fram, och konturen av Dianas långa ben syntes tydligt genom den ljusa kjolen. Den ikoniska bilden var ett faktum.

Prinsessan Diana i genomskinlig kjol

Diana som föris-fröken, en ikonisk bild.

– Jag vill inte bli känd som flickvännen utan underkjol, kved Diana – men i dag, 40 år senare, är tongångarna helt annorlunda: Vilken charmig bild!

Foto: TT.