Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oväntade bilderna på ex-prinsen – efter stora sveket

25 jul, 2023, 15:00 
Greve Felix, 21, hyllas på kungahusets Instagram.
Annons

Det blev stor dramatik i det danska kungahuset förra året när drottning Margrethe meddelande att hon skulle ta efter kung Carl Gustafs exempel och banta ner kungahuset.

Margrethe efter tuffa operationen – första bildernaBrand logo
Margrethe efter tuffa operationen – första bilderna

Men till skillnad från svenska kungen, som plockade bort Madeleine och Carl Philips barnbarn från kungahuset och därmed chans till att få apanage i vuxen ålder men lät dem behålla sina titlar, tog Margrethe det hela ett steg längre.

Prins Joachims barn, som inte är direkta arvingar till den danska tronen, skulle inte längre få kalla sig prinsar och prinsessa. Istället skulle de från och med 1 januari i år enbart få inneha statusen av grevar och grevinna.

Så blev det också, trots sura miner från Joachim och hans familj.

– Beslutet har haft olika former längs vägen, men prins Joachim har varit involverad och informerad under hela processen. Men jag har självklart förståelse för att det här är svårt, sa danska hovets kommunikationschef Lene Balleby till B.T.

Annons

Kungahusets oväntade drag

Nu har kungahuset dock visat att de tänker fortsätta inkludera prins Joachim och hans barn i kungafamiljens innersta krets. Genom nya bilder på greve Felix, 21, så visar de att de är i högsta grad delaktiga i kungafamiljens enade front.

Där väljer drottning Margrethe återigen annorlunda från sin svenska kollega, kung Carl Gustaf. Allt sedan hans barnbarn uteslöts från det kungliga huset har deras födelsdagar fått uppmärksammas på prinsessan madeleine respektive prins Carl Philips egna instagramkonton, en tydlig markering från kungens sida.

I det danska kommentarsfältet väller stöttande kommentarer in under bilden på Felix.

"För mig kommer han alltid vara en prins. Stort grattis prins Felix på födelsedagen.” skriver en följare.

”JÄTTESTORT GRATTIS till charmtrollet. För mig kommer du fortfarande prins Felix.” skriver en annan.

Annons