Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Oväntade bilderna på Victoria utan Daniel – efter markeringen

09 jan, 2024, 08:00 

Här är sanningen bakom bilderna.

Annons

Julledigheten är över, och kungafamiljen är tillbaka på jobb! Kungen, kronprinsessan Victoria och prins Daniel kickstartade 2024 genom att närvara vid rikskonferensen Folk och Försvar uppe i Sälen.

Det är en tredagar lång konferens, som inleddes under söndagen. Och på måndagsmorgonen fångades Victoria på bild – utan Daniel.

14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!Brand logo
14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!

Kronprinsessan Victoria på skidtur i Sälen – se bilderna

Konferensen Folk och Försvar är en långtgående tradition, som riktar fokus på frågor om fred, frihet och demokrati. Det är hela 300 deltagare på plats, och 60 talare.

Annons

Söndagen inleddes med ett tal av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som deltog på länk. I publiken satt förutom våra kungligheter, politiker, ministrar och toppmilitärer.

På kvällen var det dags för middag och mingel på Högfjällshotellets restaurang, och redan dagen därpå var Victoria uppe med tuppen. Då fotades hon i soluppgången med ett brett leende – på ett par skidor.

Kronprinsessan Victoria åker skidor i Sälen
Wow – som ett vykort!
Kronprinsessan Victoria åker skidor i Sälen
Se upp i backen!
Annons

Kungen och kronprinsessans markering – efter krisen

Ja, Victoria fick inte med sig varken prins Daniel eller kungen, utan njöt av den stillsamma morgonen på egen hand. Och den som har koll på kungafamiljen vet att skidorna åkte på även förra året.

Kronprinsessan Victoria och kungen åker skidor i Sälen 2023
Förra året fick Victoria sällskap på skidturen.

Då var kronprinsessan och kungen ute på en skidtur, precis som nu. Men det var en betydligt mer omtalad skidtur. Den skedde nämligen i kölvattnet av kungens omtalade uttalande om tronföljden. Såhär sa han då:

Annons

– Min son, prins Carl Philip, var född och sedan plötsligt ändrar man så han blir av med det hela. Det är ganska märkligt, tycker jag. Så kan man inte göra, säger kungen i SVT-dokumentären Sveriges sista kungar.

Det hela ledde till stora skriverier, och det uppfattades som en pik mot kronprinsessan, som ju är den som kommer ärva tronen. Men kungafamiljen själva var vid gott mod, och kungen och Victoria slog hål på alla rykten genom att njuta av kvalitétsstid i backen. Snacka om markering!

Foto: TT

Annons