Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oväntade glädjebeskedet till Estelle – efter spekulationerna

03 mar, 2020, 07:00 
Prinsessan Estelle och hennes skola Campus Manilla.
I går var prinsessan Estelle tillbaka från sportlovet – men kring hennes skola, Campus Manilla på Djurgården, surrade ryktena.
Annons
Har du koll på tronföljden?Brand logo
Har du koll på tronföljden?

 

I går öppnade Stockholmsskolorna igen efter sportlovsfirandet och det var många föräldrar som oroade sig för att corona-smittan då skulle kunna sprida sig, särskilt från barn som varit i norra Italien och åkt skidor.

Kring prinsessan Estelles skola, Campus Manilla på Djurgården i Stockholm, surrade ryktena extra mycket. Det spekulerades bland annat i att skolan skulle hållas stängd hela veckan, i avvaktan på hur coronaläget skulle utveckla sig.

Detta är dock uppgifter som visade sig vara helt fel. Svensk Damtidning kan berätta att undervisningen på Campus Manilla pågick precis som vanligt i går. För prinsessan Estelle, som säkert längtat efter sina klasskamrater, var detta förstås ett glädjebesked.

Prinsessan Estelle i klassrummet på Campus Manilla på Djurgården i Stockholm.
På prinsessan Estelles Campus Manilla är det undervisning precis som vanligt, hela veckan. Trots oron för coronasmitta.

Prinsessan Estelle, Campus Manilla och coronaläget

Campus Manillas skolläkare och skolsköterskor var dock på plats på skolan hela dagen i går måndag, erfar Svensk Damtidning, och det ska de vara även i dag tisdag. ”Vi följer händelseförloppet noggrant och kommer att vidtaga ytterligare åtgärder om så krävs” skrev Campus Manillas rektor Carina Hagström Bergh i ett informationsmeddelande till alla föräldrar.

Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria.
Estelle med sin trygga mamma.

Skolbarn och corona – Folkhälsomyndighetens råd

”Vi får många frågor om skolbarn som varit i drabbade områden ska stanna hemma i fjorton dagar för säkerhets skull även om de inte har symptom” skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.

”Folkhälsomyndigheten bedömer att avstängning av friska skolbarn inte är en effektiv åtgärd. Det är osannolikt att friska barn skulle orsaka smittspridning. Inget av de utbrott som vi hittills sett av coronavirus har koppling till skolor eller barn.”

Foto: TT.

Annons