Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Oväntade kopplingen till svenska prinsessan när Eugenies brudlook visas

01 mar, 2019, 10:00 
Tiaran. Klänningen. Skorna! Nu kan du spana in förra årets näst mest hajpade brudklänning live – och det finns en rolig koppling till den svenska kungafamiljen...
Annons

Meghans brudklänning har packats ner, för nu är det redan dags för nästa kungliga bröllops-outfit att ta plats under de gigantiska ljuskronorna i The Grand Reception Room på Windsor Castle. Den här gången är det prinsessan Eugenies böljande brudklänning från Peter Pilotto som visas upp för världen, ni vet den som blev så omskriven för att ryggdekolletaget ramade in ärret från skolios-operationen hon gjorde när hon var tolv år.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Eugenies brudklänning från Peter Pilotto ställs ut på Windsor Castle.
Fjolårets näst mest hajpade brudklänning – efter Meghans.
Prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank efter bröllopet som stod i Windsors slottskapell St George's Chapel den 12 oktober förra året.
Prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank, lycklig nygifta. Och nu kan man se brudklänningen live.
Bröllopsutställningen visas i The Grand Reception Room på Windsor Castle.
Utställningen visas i Her Majestys maffigaste rum på Windsor Castle!
Annons

Eugenie valda långa ärmar, stor kjol och dramatiskt släp. Men det var den vida v-ringningen som alla pratade om, och den som är på plats på Windsor Castle kan höra prinsessan Eugenie berätta med egna ord:

– Ärr berättar en historia om ditt förflutna och din framtid och det är ett sätt att bli av med ett tabu. För mig är det också ett sätt att kommunicera med människor som går igenom liknande saker med skolios eller som har ärr som de försöker lära sig att leva med, säger hon.

Annons
Prinsessan Eugenies ärr efter skoliosoperationen hon gjorde när hon var tolv år.

Men det är inte bara klänningen vi får se. Här finns hela brudlooken, från den gnistrande 1920-talstiaran med smaragder till brudskorna.

Smaragddiademet som prinsessan Eugenie bar när hon gifte sig.
Jättesmaragden som prydde prinsessan Eugenie.

Vår egen prinsessa Sofia är med på ett hörn!

Och nu visar det sig att prinsessan Eugenie, 29, gjorde som vår egen prinsessan Sofia, 34, och valde bröllopsskor från trendiga brittiska skodesignern Charlotte Olympia.

Annons
Prinsessan Eugenies brudskor från Charlotte Olympia, klädda i samma tyg som brudklänningen.
Eugenies brudskor, klädda i samma siden som brudklänningen.

Som du ser gick Eugenie på en lite mer traditionell linje jämfört med Sofia, som sa ja i lackpumps med hjärtformade platåer:

Prinsessan Sofias brudskor kommer också från Charlotte Olympia.
Prinsessan Sofias brudskor kommer OCKSÅ från Charlotte Olympia.

Drottning Elizabeth är noga med sina juveler och detta är första gången någonsin som hon har släppt iväg sitt smaragddiadem på en utställning. The Greville Tiara ståtar med sex smaragder, varav en jättesmaragd på hela 93.70 carat. Ett riktigt paraddiadem som gjordes runt 1920 av Paris-juveleraren Boucheron.

Annons
Bruden prinsessan Eugenie med sin pappa prins Andrew.
Eugenie med sin pappa prins Andrew.

I en annan monter gnistrar också de två briljantbroscher som prinsessan Eugenie bar i håret vid bröllopsmiddagen. Plus smaragdörhängena som hon fick i morgongåva.

Prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank på väg till bröllopsmiddagen i Royal Lodge.
På väg till bröllopsmiddagen i Royal Lodge.

Lagom till bröllopsmiddagen växlade ju Eugenie över från kunglig elegans till Hollywoodglamour med klänning och cape i puderrosa sidenchiffong från Zac Posen.

Annons
Prinsessan Eugenies bröllopsmiddags-klänning från Zac Posen.
Middagsklänningen på nära håll.

Här finns också näbbklänningarna, från Amaia Kids…

En av näbbklänningarna från prinsessan Eugenies bröllop.

…och tärnlooken. Brudens syster prinsessan Beatrice valde tvådelat kungsblått med båtringning, trekvartsärmar och klockad kjol från Ralph & Russo:

Annons
Tärnlooken som prinsessan Beatrice bar när hennes syster Eugenie gifte sig.

Och så här såg det hela ut på:

Kates och Williams barn, prins George, 5, prinsessan Charlotte, snart 4, gick i näbbet vid prinsessan Eugenies bröllop, klädda i Amaia Kids.
Kates och Williams barn, prins George, 5, prinsessan Charlotte, snart 4, var två av barnen som kryllade i näbbet. Till vänster brudens kära rebell-mamma Fergie.
Prinsessan Eugenies brudklänning från Peter Pilotto. Brudgummen Jack Brooksbanks jackett kommer från Savile Row-skräddaren Huntsman.
Brudparet från en annan vinkel. Jack Brooksbanks jackett kommer från Savile Row-skräddaren Huntsman.
Annons

Utställningen visas på Windsor Castle fram till den 22 april.

Läs mer:

Foto: TT.

Annons