Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oväntade mötet! Kronprinsessan Victoria med sin 19-årige gudson

03 jun, 2018, 17:00 
Det blev ett oväntat återseende på kronprins Frederiks 50-årsfest förra helgen – mellan kronprinsessan Victoria och hennes nästan 20-årige gudson prins Constantine-Alexios!
Annons

En internationell jetsetprins, som dessutom är en av Europas hetaste unga singlar. Där har ni Victorias äldsta gudbarn idag. Constantine-Alexios, eller Tino som han alltid kallas, är prins av Grekland och Danmark, född i New York och bosatt i London sedan han var sex. Det betyder att han och Victoria inte träffas särskilt ofta, så det var förstås extra roligt att de var gäster på kronprins Frederiks 50-årsfest båda två.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Mamma kronprinsessan Marie-Chantal la precis upp den här bilden från helgen i Köpenhamn. Hon går arm i arm med sin son och bredvid ser du kronprins Pavlos och systern Maria-Olympia.

Som gudmor hade Victoria en av huvudrollerna när Constantine-Alexios döptes i den grekisk-ortodoxa Saint Sophia-katedralen i Bayswater i London den 15 april 1999.

Kronprinsessan Victoria som gudmor på prins Constantine-Alexios dop i London 1999.
Du ser Victoria till vänster, klädd i grå kavaj och vit klänning.

Det var ett traditionellt grekiskt-ortodoxt dop och som ni ser lite annorlunda än vad vi är vana vid här i Sverige. Victoria var 22 år gammal och som ”medfaddrar” hade hon både en ung prins William (med vänsterhanden i gips efter en rugbymatch) och Spaniens kung Felipe, som då var kronprins.

Kronprinsessan Victoria som gudmor på prins Constantine-Alexios dop i London 1999.
…och här skymtar Victoria fram i grått, precis till vänster om kronprins Pavlos. Till höger ser du prins William med gipsad hand.

Sedan dess har det som sagt gått 19 år, och nu pluggar Constantine-Alexios på det anrika universitetet Georgetown i USA, efter att ha tagit examen från brittiska prestigeskolan Wellington College. Sin lediga tid ägnar han åt att måla med akvarell och han har lagt upp flera bilder på sina kolteckningar på sitt Instagramkonto alexiosgreece.

https://www.instagram.com/p/BR_XdtAjw-9/?hl=en&taken-by=alexiosgreece

Där kan man också se den här bilden på honom med syskonen prinsessan Maria-Olympia, 21, och prins Achileas-Andreas, 17.

https://www.instagram.com/p/BiSGUfFhFFr/?hl=en&taken-by=alexiosgreece

Foto: IBL, Stella Pictures, Instagram

Annons