Oväntade videon på Carl Philip efter prins Julians födelse

Prins Carl Philip slösar ingen tid!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått sitt tredje barn, en liten prins. Och den lille hade bråttom ut! Hovet berättar för Svensk Damtidning att prinsparet åkte in till Danderyds sjuk tidigt under fredagsmorgon och sedan föddes den lille kl. 11.19.

I Sverige har alla nyblivna föräldrar som inte fött barnet, i många fall pappan, rätt till tio dagars ledighet för att spendera tid med sin nya familjemedlem. Men det är inget prins Carl Philip har tagit fasta på!

Bara några dagar efter tredje sonens födelse är han tillbaka på jobb för kungahuset och det är ett jobb som ligger honom varmt om hjärtat. Iklädd sin militära uniform höll han nämligen inledningstalet för utställningen ”Basker blå – på modigt allvar” som hålls av Armémuseum.

"Fram till i dag har drygt 100 000 svenska män och kvinnor, både militära och civila, deltagit i Sveriges internationella insatser. Och de har gjort det med ibland mycket stora personliga uppoffringar.” säger Carl Philip i sitt tal.

”De har bidragit till att fler människor kunnat leva i trygghet. Att fler länder utvecklats i fredlig och demokratisk riktning.

Så, det finns verkligen all anledning att hylla dessa veteraner. Och att lyssna till vad de har att berätta." fortsätter han.