Ovissa tider för kungafamiljen

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia.

Vid den här tiden är det många som börjar drömma om sommaren, men i år ser det ut att bli hemma-semester – även för kungafamiljen.

Kungafamiljens program planeras ibland mer än ett år i förväg, men nu är alla planer omkullkastade – och samma sak kan förstås komma att drabba den kungliga sommarsemestern. Just nu är det ju ingen som vet hur djup och långvarig coronakrisen kommer att bli och vilka konsekvenser den kommer att få för oss här i Sverige.

Kungafamiljens hus på Franska rivieran

I vanliga fall brukar kungen och drottningen åka en sväng till Villa Mirage på Franska rivieran, och de får ofta sällskap av prins Carl Philip och prinsessan Sofia, och ibland också av kronprinsessan Victoria och hennes familj.

Kungafamiljens hus Villa Mirage i Sainte-Maxime på Franska rivieran.

Kungafamiljens hus i Sainte-Maxime på Franska rivieran lär få stå tomt.

Och prinsessan Madeleine brukar ta med hela familjen från hemmet i Miami i Florida för att åka hem och njuta av den svenska sommaren på Öland.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med sina barn: prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas.

Prinsessan Madeleine och Chris med sina barn: prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas.

Men corona-pandemin har som sagt ställt allt på ända och om läget blir så allvarligt som flera befarar, och UD fortsätter att avråda från resor till hela världen, så blir det garanterat hemma-semester för kungafamiljen.

LÄS MER: Kungens order: Hovet ska jobba hemifrån

LÄS MER: Kung Harald starka tal i Coronakrisen

Foto: TT, Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna