Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På fredag avgörs det - blir det fängelse för prinsessan Cristina?

04 nov, 2014, 12:07 
Agneta Nisbeth
Annons
cristina-ste

Nu på fredag avgörs det – då faller domen för den spanska prinsessan Cristina…

Prinsessan Cristina av Spanien, 49, anklagas ju för penningtvätt och på fredag faller domen – skyldig eller oskyldig. Cristina hävdar förstås det sistnämnda. Att hon inte alls hjälpt maken Inaki Urdangarin att via uppdraget som styrelseledamot i välgörenhetsorganisationen Noos Institutet ”rädda undan” 6,1 miljoner euro från beskattning, utan är oskyldig.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
cristina-inaki-ste

Inaki var då ordförande i Noos Institutet, och tillsammans ska makarna alltså låtit sitt gemensamma bolag, Aizoon, fungera som ” tvätteri”. Domstolen i Palma de Mallorca jobbar för hårdtryck och som sagt på fredag avgörs det. Stjärnadvokaten Miquel Roca,74, som försvarar prinsessan Cristina är bergsäker på en friande dom:

– Jag överväger inte ens alternativet.

Fängelse, skadestånd eller friheten ? På fredag vet vi.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

 

 

Annons