Palme: Jenny Strömstedt kollapsade i TV4 sändning

Jenny Strömstedt kollapsade i TV4:s Palms-sändning.

Jenny Strömstedt kollapsade i Tv4:s direktsändning i kväll.

Det var under specialsändningen om åklagarens besked om Olof Palme som den populära programledaren plötsligt föll till marken.

När reklamen var över och sändningen tillbaka syntes plötsligt programledare Anders Kraft i rutan. Det visade sig att han tvingats ta över sändningen och förklarade då situationen.

– Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan, säger han i sändningen.

Han försäkrar även tittarna om att Jenny mår bra och att sändningen forsätter som planerat men med honom i spetsen och att Jenny istället får vila upp sig.

– Hon har gått ut själv och för säkerhets skull så passar vi på att slänga in mig. Ni får hänga med så gott det går. Jenny mår bra. Det hela kommer lösa sig, säger han i direktsändning.

Vad som hände Jenny under sändningen är oklart. Från att ha varit mitt i intervjun låg hon plötsligt på golvet. Tidigare under onsdagen hade Jenny Strömstedt firat sin dotter som tagit studenten. Under förmiddagen fanns hon på plats på dotterns firande för att sedan bara några timmar senare agera programledare i TV4-programmet.

Barn 2 av 3 har tagit studenten! Så stolt och rörd och lycklig för din skull. Nu börjar det!”, skrev hon under onsdagsförmiddagen i ett inlägg på Instagram.

Sändningen fortsatte sedan som vanligt med Anders Kraft och Leif GW Persson. I kanalens kommentarsfält på Instagram syntes snabbt oroade tittare.

”Hur gick det med Jenny??”, skriver en tittare.

Hoppas det går bra med Jenny!”, skriver en annan.