Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Panikbeskedet – bara timmar innan Victorias festkväll med familjen

06 jun, 2024, 11:53 
Ett riktigt panikbesked meddelades, bara timmar innan kronprinsessan Victoria och familjen skulle samlas på Skansen.
Annons

Nationaldagsfirandet är i full gång runt om i vårt (mestadels) soliga land. Kronprinsessparet befann sig mitt i folkfesten i Nykvarn, och kungaparet spred kunglig glans uppe i Pajala.

Nu är det bara timmar kvar innan dagens höjdpunkt: firandet på Sollidenscenen på Skansen. Och då meddelas ett riktigt panikbesked.

EXKLUSIVT! Victorias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
EXKLUSIVT! Victorias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Oroväckande larmet – bara timmar innan kronprinsessans ankomst

Som traditionen råder samlas hela kungafamiljen på Skansen under kvällen, för att avnjuta en festlig kväll. Det bjuds på musik, och kungen ska högtidligt dela ut fanor.

Annons

Det är såklart en efterlängtad kväll för kronprinsessan och resten av familjen. Här möter de ju upp prinsparet, och så dyker ju Estelle och Oscar upp, för en mysig familjekväll.

Firandet drar igång klockan 18:30 på Skansen, och bara timmar innan, strax efter 13:00 kom ett oroväckande larm.

P4 Stockholm rapporterar att en brand utbrutit på en kohage på just Skansen, och att branden ska ha spridits till närliggande träd. Det fanns risk för spridning till en närliggande byggnad, och räddningstjänst kallades dit.

Men här var personalen riktiga hjältar. De hann släcka elden, och när räddningstjänsten kommit fram var faran avblåst.

Snacka om skrämselhicka – och så skönt att allt gick bra. Nu är det ju inte alls lång tid innan kungafamiljens hästkortege anländer till Sollidenscenen.

Christopher O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia, prins Carl Philip, Helena Norlén, drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, talman Andreas Norlén, kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prinsessan Estelle och prins Daniel på Skansen under nationaldagsfirande med uppträdande på Sollidenscenen 2023
Från firandet 2023, och snart är det dags igen!Pontus Lundahl/TT

Foto: TT

Annons