Paniken! Klänningskaoset bara timmar innan Sverigemiddagen: ”Ett skämt”

20 jan, 2023, 10:30 

Stjärnan har stora problem inför Sverigemiddagen.

Annons

Kungen firar 50 år på tronen. I kväll rivstartar han det intensiva superåret med den traditionella Sverigemiddagen, som inleds med en konsert i Rikssalen för de närmare 180 inbjudna gästerna.

5 vackraste Nobelklänningarna – hovexpertens dom!
5 vackraste Nobelklänningarna – hovexpertens dom!

Kvällen upprättades av kungen i samband med att han firade 40 år på tronen 2013. Kvällen handlar om att uppmärksamma personer som gjort något viktiga och bra för Sverige.

”Kungafamiljen vill genom den uppmärksamma personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt”, skriver hovet om syftet till middagen.

Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip anländer till kungaparets Sverigemiddag på Stockholms slott 2017
Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip anländer till kungaparets Sverigemiddag på Stockholms slott 2017.
Recept.se Nyhetsbrev

Hanna Olofsson om inbjudan

Att få en inbjudan till Kungliga slottet är så klart väldigt speciellt. Travtränaren Hanna Olofsson, som förra året vann 33 travlopp och körde in 2,2 miljoner kronor, är en av gästerna.

Annons

På frågan vad hon tänkte när hon fick inbjudan, svarar hon:

– Att någon drev med mig. Att det var ett skämt, säger hon till Expressen.

Paniken bara timmar innan middagen

Däremot finns det en stor oro inför kvällen. Klädkoden är inte superstrikt, och det går bra med både kort och lång klänning, men Hanna Olofsson har ändå haft stora problem med festblåsan.

– Jag är väldigt lång, så det är inte lätt för mig att hitta vackra klänningar, säger Hanna Olofsson.

Förhoppningen är att hitta en klänning när hon anländer till huvudstaden, bara några timmar innan den stora festen. I nödfall har hon med sig en klänning i bagaget ifall Stockholms utbud visar sig uselt.

– Ja, jag har en svart blåsa, men den vill jag egentligen inte ha. Jag hoppas kunna lösa problemet när jag landar i Stockholm under fredagen.

Foto: TT

Annons