Paniken: Meghan kommer aldrig att återvända

Paniken: Meghan kommer aldrig att återvända
Prins Harry och Meghan är på väg att kapa alla band till England. Nu uppger brittisk press att kungahuset fruktar att Meghan kommer att hålla sig borta från Storbritannien helt och hållet.
Annons


Det nya året var inte gammalt när Prins Harry och makan Meghan, hertiginnan av Sussex, släppte 2020:s hittills mest omskakande kunganyhet. De meddelade då att de har beslutat att avstå både apanage och sina kungliga uppdrag.

Annons

Drottning Elizabeth kallade blixtsnabbt till ett specialinsatt möte på slottet Sandringham. Med på mötet fanns drottningen själv, prins Charles, prins William, prins Harry och en grupp rådgivare. Drottningen sa till allmänheten i efterhand att hon är villig att ge sin formella välsignelse till sonsonens beslut – men kanske är läget inte så odramatiskt som kungahuset velat ge sken av.

Annons

Meghan kan hålla sig borta

Daily Express rapporterar nämligen att “panik utbrutit” i Buckingham Palace. Man fruktar nu att Meghan står redo att kapa sina band till Storbritannien mer eller mindre fullständigt.

– Bortsett från det som bestäms mellan kungahuset och de brittiska och kanadensiska regeringarna i veckan, så tror ingen här att hertiginnan någonsin kommer att återvända till Storbritannien i någon egentlig kapacitet, säger en källa till tidningen.

“Har kommit som en chock”

Och Harry och Meghan verkar onekligen vara inställda på att städa upp alla spår efter sig hemma i England. Daily Mail skriver att prinsparet har monterat ner sin organisation kring hemmet Frogmore Cottage. Två heltidsanställda ska ha fått höra att deras tjänster inte längre är önskvärda. Kungahuset ska dock ha varit snabba med att erbjuda de två berörda personerna nya jobb – men då på Buckingham Palace.

Annons

– Det här har kommit som en chock. De var väldigt stolta över att jobba för prinsparet och på Frogmore, säger en källa med insyn till tidningen.

Prinsparet har antytt att man kommer att pendla mellan Kanada och England i framtiden. Men Meghan har hållit en väldigt låg profil sedan hon och Harry meddelade att de tänker avstå sina kungliga plikter. Hon har främst hållit sig i sin herrgård i North Saanich, som ska vara värd ungefär 130 miljoner kronor.

 

Foto: TT

 

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Paniken: Meghan kommer aldrig att återvända”

 1. Susanne Blomgren skriver: 17 januari, 2020

  Sin herrgård dom hyr den endast. Hon gör nog bäst i att hålla sig borta. Stackars Harry.


 2. Anna skriver: 17 januari, 2020

  Blir spännande o följa detta,
  Megans familj kanske har lite rätt i alla fall,


  1. Bea skriver: 19 januari, 2020

   Anna, Elise,
   rätt i vad då? En far som hon aldrig träffar pga skilsmässa och som dessutom säljer ut henne i pressen för högst betalda arvode och ett par “tossiga” avundsjuka halvsyskon som hon aldrig träffar. Personligen tycker jag att deras åsikter är lika med noll och ingenting.


 3. Desirée skriver: 17 januari, 2020

  Man är knappast förvånad, detta kände jag på mig när de gifte sig. Megan vill nog inte underordna sig något kungahus och så småningom vara tvungen att niga för Kate. Megan vill nog var den som håller i rodret och bestämma själv vad hon ska göra och inte göra.


 4. Lisa skriver: 17 januari, 2020

  Man vet inte vad som skrämt bort Meghan. Det finns mycket rasism och hat bland folk och jag tror inte britterna är bättre än andra. I Canada kan de nog vara mer anonyma och ifred. Det måste vara fruktansvärt att vara förföljd även om det ofta är “nyfikenhet”.


 5. Elise skriver: 17 januari, 2020

  Meghans familj HAR rätt! Sedan dom gifte sig har jag undrat hur länge äktenskapet håller. Hon är väldigt självisk denna damen. Tror inte att Harry skall leva med henne resten av livet!


 6. papaveran skriver: 17 januari, 2020

  Brännt barn skyr elden…🥀


 7. Louise skriver: 17 januari, 2020

  En person från showbiz-världen med mycket kortvarig anknytning och erfarenhet av landet hon ska representera, återvänder nu till det gamla sammanhanget, men nu med titel, prins, varumärke och mäktiga celebrity- friends som Oprah. Om paret tillåts utnyttja detta för egen vinning och politiska ställningstaganden i ett slags parallellt spår ligger monarkin risigt till.


 8. allegra skriver: 18 januari, 2020

  Håller helt med dig Louise.


 9. Monica skriver: 19 januari, 2020

  Jag blir ledsen att det händer 2020. Om det är så som tidningarna skriver så är min undran? Om hans pappa nu blir kung så har ett fingret med i spelet. Dåhan sa han skulle minska kungahuset. Nu gjorde de det själva. Drottningen har alltid visat sin ödmjukhet mot Harry. Hon förstår mycket men säger inte allt. Harrys trauma efter Diana påverkar honom hela livet. Han fick mycket kärlek av henne. Monica


 10. Birthe Vejrum skriver: 20 januari, 2020

  Meghan blev udsat for had/racisme og mordtrusler. Jeg betragter det som mordtrusler når der skrives opfordringer til skubbe/knuffa hende under bussen, eller hun ville se bedre ud UDEN hoved.
  Og Meghans familie havde troet, at de skulle få del i Meghans position, så deres vitriol drivende angreb har en årsag.
  Så jeg vil anbefale, at man læser kommentarerne i f.eks. Daily Mail, før man tilslutter sig ulve-koblet/vargflocken. 🙁


 11. Monarkist skriver: 20 januari, 2020

  Meghan skulle inte alls ha blivit tvungen att niga för Kate längre fram. Inte ens drottning E kräver det numera. Det finns de som inte niger utan artigt nöjer sig med att ta ihand, det finns d som knixar och det finn de som niger. William och Kate kommer tids nog med all säkerhet att ta sig an ett moderniserat hov. Dessutom. Vad Harry och Meghan verkligen har upplevt från media och i form av rasism får vi nog aldrig veta. Det finns nog en hel del i detta som är fördolt. Harry har gjort sitt val och det får vi respektera. Ingen av dem kommer längre att vara HKH. Vilket är självklart, som jag ser det.


 12. Birthe Vejrum skriver: 22 januari, 2020

  De to ansatte, der ikke er nødvendige medens parret opholder sig i Canada er overflyttet til Windsor, så de hurtigt kan pendle retur til Frogmore Cottage, når Harry og Meghan opholder sig der. 🙂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar